Bild på sjuksköterskorna Sandra Appell, Agnes Ågren och Johanna Ahlin Wåhlberg tillsammans med kollega

Högt tempo och avancerad vård

Sandra Appell, Agnes Ågren och Johanna Ahlin Wåhlberg är samtliga sjuksköterskor och arbetar tillsammans på avd 61, Kirurgi- och urologkliniken.  

Vad är roligast med er roll?  

- Vi växlar alla mellan vårdsamordnare och sjuksköterska i vårdlag. Johanna och Sandra jobbar även på Kirurgmottagningen där de träffar patienter som ska opereras. Johanna är utöver det biträdande chefsjuksköterska på avdelningen. Variationen i vårt arbete är både motiverande och givande.

Varför ska man arbeta på Kirurgi- och urologkliniken?  

- Här får man praktisera allt man lärt sig under utbildningen och får därmed en bra grund  för fortsatt utveckling. Vi får ta ett stort eget ansvar över patienterna och har mycket patientkontakt. När vi guidar och hjälper en nyopererad patient kan vi snabbt se ett resultat av vårt arbete, vilket är givande.

Vad har fått er att välja den här inriktningen?

- Vi valde att jobba på avdelning 61 då det finns många kringfunktioner och erfarna kollegor som stöd. Det är en stor variation på patienter gällande åldrar och sjuklighet och vi arbetar med både akut och elektiv vård.

Vad innebär utveckling för er? Hur utvecklas ni här?

- Få möjlighet att utvecklas i sin kompetens i form av utbildning, kompetensdagar, olika ansvarsområden och nya arbetsroller. På kliniken har vi föreläsningar som berör verksamhetens dagliga arbete och även möjlighet till att läsa specialistutbildning.

Varför ska man arbeta hos er? Styrkor i teamet.

- Hos oss är det bra stämning. Undersköterskor och sjuksköterskor jobabr i team både dag, kväll, helg och natt och vi har ett bra samarbete mellan de olika professionerna. På avdelningen arbetar många erfarna sjuksköterskor som är stöd till nya sjuksköterskor och vi har flera kringfunktioner såsom stomiterapeut, vårdsamordnare och AKA. Här är det högt tempo och svårt sjuka patienter som kan kräva avancerad vård, vilket gör arbetsdagen intressant. 

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb