Eva Isaksson

Hoppas på fler forskande sjuksköterskor

Eva Isaksson är disputerad sjuksköterska och har jobbat inom stroke och med forskning på Danderyds sjukhus i 30 år.

Hur kommer det sig att du började med forskning?

– Det var väl egentligen en tillfällighet att jag började med forskning. Jag fick ett erbjudande om en forskningstjänst och just då passade det bra att jobba dagtid. Det är först senare som jag insåg hur spännande det är med forskning och vilka otroliga utvecklingsmöjligheter det finns. Sedan jag började har jag fått resa både inom Sverige och också i Europa med anledning av de studier jag varit delaktig i och även varit med och drivit flera spännande multicenterstudier inom stroke.   

Vad är det bästa med din roll?

– Det bästa är kombinationen. Jag får möjlighet att jobba administrativt men slipper tråkiga företagslokaler. Jag får fortfarande vara kvar i sjukhusmiljön bland kollegorna och vara en del i resonemangen.

Hur ser forskningsmöjligheterna ut hos er?

– Neurologkliniken är en verksamhet som verkligen satsar på forskning. Det är kanske främst bland läkarna idag men min dröm är ju att det ska finnas fler sjuksköterskor som vill och kan forska framöver. Det är självklart en utmaning när sjukvården ser ut som den gör men jag skulle vilja säga att både Danderyds sjukhus och Neurologkliniken har viljan och också förutsättningarna för det. Där ligger vår klinik i framkant.

Läs fler intervjuer med neurologens medarbetare och chefer på sidan Nyfiken på neurologi.

 

 

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb