Carina Thoren

Inom neuro måste man tänka på allt!

Carina Thorén, vårdenhetschef på neurologavdelning 72/78, ser både möjligheter och utmaningar med sin nya roll.

– Jag har jobbat som sjuksköterska i mer än 20 år och tycker fortfarande att det är ett fantastiskt yrke. Jag började som nyexaminerad sjuksköterska på neurologen Karolinska 1999 och har sedan dess haft en hel del roliga och spännande anställningar och uppdrag och nu senast som chef. Det är väldigt roligt att vara tillbaka inom neurologin.

Neurologi är spännande för att det är mycket omvårdnad. Du behöver tänka på precis allt; tarm, blåsa, sväljförmåga, att patienter får i sig tillräckligt med kalorier, att man mobiliseras och så vidare. Det är en rolig specialitet för sjuksköterskor, där man blir bred i sitt omvårdnadsperspektiv.

Vilka möjligheter och utmaningar ser du? 

– Möjligheter och utmaningar har en tendens att gå hand i hand. Utmaningen blir att få personalen att känna att de utvecklas och på så sätt stannar kvar så vi kan få till en lagom mix med sjuksköterskor med spetskompetens samt nyutbildade. Det är viktigt att bygga på det man har, det handlar sällan om stora förändringar utan det är de små myrstegen som tillslut blir till en stack.

Det är en personlig utmaning att få göra något nytt och ta sig an en helt ny verksamhet. Jag är så imponerad av min personal redan efter kort tid. Alla har en strävan att göra det bästa för patienten men även att de månar om varandra. Det är tecken på att det är en arbetsplats att trivas på.

Läs mer från medarbetarna på Neuro!

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb