Bild på medicinska sekreteraren Rebecca Hirsch

Mycket skratt och sammanhållning i sekreterargruppen

Rebecca Hirsch älskar att jobba som medicinsk sekreterare på Kirurgi- och urologkliniken och går till jobbet med glädje varje dag. Hon hade sin första anställning som medicinsk sekreterare just här, provade sedan sina vingar på en annan klinik under några år för att därefter komma åter till Danderyds sjukhus 2019.

Vad är roligast med din roll?

- Varierande journalskrivning och möjligheten att lära nytt. Då jag är utbildad inom sjukdomsklassificering har jag förmånen att få jobba med diagnoskodning/DRG som är det jag brinner för mest. Mitt huvudansvar är slutenvården, utskrivningsanteckningar, vilket innebär mer kodning än vid till exempel ett mottagningsbesök.

Varför ska man arbeta som medicinsk sekreterare på Kirurgi- och urologkliniken?

- Återigen variationen. Vi har flera olika inriktningar; kirurgi, urologi, endoskopi, öppenvård och slutenvård. Jag känner att jag lär mig något nytt så gott som varje dag och jag tror inte man kan bli fullärd. Vi har en väldigt bra sammanhållning i sekreterargruppen och ett stabilt ledarskap vilket enligt mig bidrar till trygghet. Vi vågar fråga varandra och har kul. Här skrattas det mycket varje dag!

Varannan vecka har vi schemalagd gemensam hälsoaktivitet i form av 30 minuters gruppträning på personalgymmet Lyftet. Detta är inte bara bra för hälsan utan även för gruppsammanhållningen.

Slutligen finns möjlighet att arbeta hemifrån några dagar i veckan vilket förenklar ”livspusslet”.

Vad har fått dig att välja den här specialiteten? 

- Jag hade min sista praktikperiod här under sekreterarutbildningen och fick därefter min första anställning här, på den vägen är det. Det är väldigt brett med kirurgi och urologi, många olika sjukdomar och tillstånd som behandlas till skillnad från många andra enheter som kanske bara handlägger en diagnos osv. Jag tycker också det är intressant med alla sorters operationer som utförs.

Vad innebär utveckling för dig och hur kan du utvecklas just här? 

- Utveckling för mig är att lära nytt hela tiden. Jag vill inte bara luta mig tillbaka och känna ”nu kan jag det här” varför jag uppskattar variationen som finns här. Det finns utvecklingsmöjligheter om man vill vidareutbilda sig inom till exempel sjukdomsklassificering, DRG (vilket jag har gjort), registrering av vårdkontakter osv. Sekreterargruppen har också tagit över flera register, jag är till exempel lokal koordinator för GallRiks vilket är nytt för mig, men väldigt spännande och givande. Andra kollegor registrerar exempelvis INCA och SVF-förlopp. Jag tror registerarbete är utvecklande för vår yrkesgrupp och stärker vår roll på kliniken ytterligare. En del kollegor täcker också upp i vår kassa vilket i sig är utvecklande och ger en helhetsbild av jobbet med möjlighet att följa patientens ”resa” från kassa till mottagning och inskrivning.

Varför ska man arbeta hos er? Styrkor i teamet. 

- Vi har en bra sammanhållning i gruppen och det känns verkligen att vi jobbar för samma mål. Det är roligt att jobba här! Det känns att vi är uppskattade av kliniken. Vi jobbar inte bara i det tysta utan vi uppmärksammas och övriga personalkategorier har förtroende för oss.

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb