Diana Widmark

Stimulerande vardag på Bemanningscenter

– Som fast anställd får man en känsla av tillhörighet. Jag känner mig trygg nästan var jag än är, men som anställd känner jag mig mer sedd. Jag är en flexibel person vilket passar mitt jobb och jag har inga behov av att hävda mig, det gör samarbetet lätt, säger Diana Widmark, sjuksköterska på Bemanningscenter.

Diana Widmark jobbade elva månader på Akutmottagningen genom extern bemanning och har varit anställd på Danderyds sjukhus Bemanningscenter sedan första mars.

– Det var roligt på akuten, jag behövde dock ha det lite lugnare och hade planerat att byta till avdelning, men just då kom de nya riktlinjerna kring externbemanning i Region Stockholm och jag sökte jobb hos Bemanningscenter. Alla här verkar trivas jättebra, det är en lättsam, öppen och trevlig stämning. Vi har individuell schemaplanering, vilket är en viktig aspekt. I och med anställningen fick jag även ta del av regionens rekryteringsbonus på 20 000 kronor.

– På Bemanningscenter måste man vara flexibel, självständig, öppen, nyfiken och sugen på att lära sig nytt – det passar mig perfekt. Utöver en stimulerande vardag är fördelen med att jobba på Bemanningscenter tillgången till utbildningar och att man har personalträffar på ett sätt som inte finns hos externa bemanningsföretag. Jag uppskattar också förmånerna som anställd, jag tränar på Lyftet och går på yoga och meditation i Sjukhuskyrkan. 

Tryggt och lärorikt

– Just nu är jag är på olika avdelningar inom hjärtsektionen, vilket är mycket roligt och lärorikt. I sommar kommer jag troligen ha en längre placering, det kan vara lättare att jobba där man är inarbetad. Jag stor nytta av min långa kliniska erfarenhet men det är en hel del nytt som jag behöver lära mig. Det har hänt mycket sen jag var nyexaminerad sjuksköterska och jag ser en stor utveckling inom sjukvården under mina 30 år.

–  Jag tycker om människorna på Danderyd. Det är en trygg, vänlig och varm miljö för både patient och personal. Om jag var patient hade jag inte känt någon oro. Avdelningarna tar alltid emot oss väldigt bra, vi jobbar verkligen i team, på samma nivå och kollegorna är öppna och prestigelösa oavsett profession. Det är ett gott arbetsklimat och väldigt trivsamt, hjälpsamt och respektfullt på sjukhuset, avslutar Diana.

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb