Generellt besöksförbud

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Danderyds sjukhus patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall.
Mer Info
Elisabeth Rooth, läkare neurologi, Danderyds sjukhus

Enhetlig strokevård på NAVA

Från 1 november 2019 är avdelning 78 på neurologkliniken godkänd för det som kallas stroke-enhetsvård.

Det är framför allt patienter med TIA-attacker och lindrig stroke som hamnar på neurologklinikens akutavdelning NAVA, medan strokelarmen fortsättningsvis går direkt till strokeenheten på avdelning 73.

- Att få komma direkt till strokeenhet är av högsta vikt för våra patienter med misstänkt stroke och TIA, på samma sätt som att patienter med misstänkt hjärtinfarkt eller kärlkramp får komma till en hjärtavdelning. Som ett led i detta har vi på neurologen under hösten jobbat med att utbilda personalen på avd 78 i god strokevård, säger Elisabeth Rooth, sektionschef och ansvarig för strokevården på Danderyds sjukhus.

- Vi har fått telemetri installerad för flimmerscreening och infört samma omvårdnadsrutiner som vi utför på strokeenheten på avdelning 73. Möjlighet till paramedicinska bedömningar finns även på avdelning 78, säger hon.

Ett av de övergripande målen för sjukhuset är att öka direktintaget från akuten till strokeenheten.

- Detta är verkligen ett steg i rätt riktning för att nå det målet, det känns jätteroligt, säger Elisabeth.

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb