Besöksrestriktioner

För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder generella besöksrestriktioner, med vissa undantag.

Mer Info
Eva Vesterli, chefsbarnmorska

Trygghet för medarbetare och mammor

Eva Vesterli är chefsbarnmorska på förlossningen och har inte bara 32 års erfarenhet från jobbet som barnmorska – hon har också fem egna barn.

– Ja, jag är fembarnsmamma och har elva barnbarn. Jag blev mamma i tonåren och det har präglat mitt liv och min person på många sätt. Det väldigt roligt att få möjlighet att umgås med sina barnbarn innan man blir för gammal själv och kanske inte orkar vara lika aktiv.

Eva Vesterli har arbetat som barnmorska i 32 år, främst inom förlossningsvård i Sverige och Norge, men hon har även arbetat på ungdomsmottagning, inom mödravård, som vårdlärare och hållit föreläsningar om vårdförändringar.

Stabil arbetsmiljö skapar trygghet för alla

– Nu har jag varit chefsbarnmorska i tretton år, de senaste fem åren här på Danderyds sjukhus. Jag trivs verkligen som chef och vill skapa en stabil och trygg arbetsmiljö för mina medarbetare – vilket i sin tur ger en trygg vårdmiljö för våra blivande föräldrar. Jag är väldigt engagerad och emellanåt är det svårt att behålla en balans mellan alla faktorer som påverkar arbetet; medarbetare, verksamhet, beställare och politiker. Jag vill kunna förmedla ett sammanhang i organisationen och både förstå och förklara var i verksamhetskedjan som rätt verktyg och mandat finns.

 – Men det viktigaste är givetvis medarbetarna. En viktig del i mitt jobb som chef är att coacha mina medarbetare och det är fantastiskt att se dem växa i sin yrkesroll och att se framsteg i de utvecklingsarbeten som vi jobbar med.

Namn: Eva Vesterli
Jobb: 
Chefsbarnmorska på förlossningen
Bakgrund: Blev barnmorska 1989, varit chef på Danderyds förlossning 2016

Topp tre på jobbet:
De spontana samtalen med medarbetarna
Att få vara delaktig i vad som händer just idag på jobbet.
Att få möta familjerna

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb