Maja Henriksson

Vi stöttar och hjälper varandra

Maja Henriksson tog sin sjuksköterskeexamen 2015. Hon har mestadels arbetat inom neurologi och är numera på öppenvårdsmottagningen sedan 2020.

Varför har du valt den här inriktningen?

– Jag trivs bra med patientgruppen men också att neurologi är så brett, komplext och intressant. Det är lite av ett detektivarbete, vilket är väldigt spännande.

Vad är roligast med din tjänst?

– Det är varierat arbete när man jobbar på mottagning, vilket är lärorikt. Som sjuksköterska har jag ett ganska brett ansvarsområde med fysiska besök, telefonrådgivning men även det medicintekniska som tex PVK-sättning, blodprovstagning och droppbehandlingar. Jag har bestämda arbetsuppgifter men har också möjligheten att planera min dag. Vi kommer nära patienterna och får följa dem över tid.

Hur ser samarbetet ut på Neurologkliniken?

– Jag tycker det är ett väldigt bra samarbete där allas funktioner är viktiga och vi stöttar och hjälper varandra. Patienten kan ha varit inneliggandes på avdelning och sedan skickas remiss till oss så följer vi upp hen. Jag är tex inriktad mot Parkinson och epilepsi. Vi har team inom varje huvudområde/grupp som träffas varje vecka för att diskutera patientfall.
Som sjuksköterska samarbetar jag mycket med läkare, arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator och undersköterska. Det är viktigt att omvårdnad, medicinering och rehabilitering blir optimal för varje enskild patient och därför är ett gott samarbete mellan professionerna är avgörande.

Vad är det som möjliggör utveckling för dig just här?

– Här har jag stora möjligheter att utvecklas som sjuksköterska, framför allt inom ”mina områden”. Vi får delta i föreläsningar, webinar och utbildningar. Som anställd är det välkommet att komma med förslag på vad jag vill lära mig mer om och vilken kurs jag skulle vilja gå, vilket känns roligt!

Läs fler intervjuer med neurologens medarbetare och chefer på sidan Nyfiken på neurologi.

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb