Bild på överläkare Eva Ottosson

Viktigt med helhetsperspektiv kring den multisjuka patienten

- Vi jobbar med ett helhetsperspektiv runt varje patient där vi tar hänsyn till det sjuka, det friska och det sociala. Vi försöker ge patienten stöd för att hen ska må bra och vara så oberoende av hjälp som möjligt. Den geriatriska patienten är ofta multisjuk med komplex bild så därför är det extra viktigt att fokusera på helheten, säger Eva Ottosson, överläkare och underläkarchef på Danderydsgeriatriken sedan 2018.

Vilka är de tre främsta skälen till att du valt att utbilda dig till läkare?

Jag vill jobba med människor. Jag lär mig nya saker hela tiden och ingen dag är den andra lik. Dessutom är jag mycket intresserad av hur kroppen fungerar och vad som händer när den inte gör det, kopplat till forskning.

Vad gjorde dig intresserad av just den här inriktningen?

Jag är inte geriatriker från början. Jag har i över 30 år arbetat som internmedicinare och hematolog men har omskolat mig på senare år. Valet av geriatrik gjorde jag då jag tycker mycket om att jobba i team där vi kan nyttja allas specialkunskap kring patienten. Vi jobbar med ett helhetsperspektiv runt varje patient; det sjuka, det friska, det sociala. Vi försöker ge patienten stöd för att hen ska må bra och vara så oberoende av hjälp som möjligt. Den geriatriska patienten är ofta multisjuk med komplex bild så därför är det extra viktigt att fokusera på helheten.

Vad utmärker Danderydsgeriatriken som arbetsplats?

Varm stämning och högt i tak. Alla hjälper alla.

Vad är roligast med att arbeta som läkare på Danderydsgeriatriken?

Teamarbetet! Alla yrkeskategorier som tillsammans strävar efter att göra det bästa för just den patienten som vi har framför oss.

 

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb