Ludvig Ödman – Att bygga bo

Vem bor här? Räcket utanför huvudentrén till akuten på Danderyds sjukhus ser inte ut som räcken brukar göra. På sina ställen är det grönmålat och här och var växer det upp strukturer som ser ut att vara gjorda av grånade brädlappar.

Konst av Ludvig Ödman
Ludvig Ödman: - Det är något tryggt och trevligt med ett hus där någon är hemma.
Att bygga bo. Bild på grönmålat räcke med ett våningshus som är gjort av brädplankor. Huset är upplyst och symboliserar att någon är hemma.
Utanför akuten finns ett grönmålat räcke som på sina ställen är grönmålat. Här och var finns avgrånade brädlappar och på dem finns upplysta fågelholkar. Det är något tryggt och trevligt med ett hus där någon är hemma.

Ludvig Ödman

Vem bor här? Räcket utanför huvudentrén till akuten på Danderyds sjukhus ser inte ut som räcken brukar göra. På sina ställen är det grönmålat och här och var växer det upp strukturer som ser ut att vara gjorda av grånade brädlappar. Alldeles intill entrén står något som påminner om en fågelholk eller en gatlykta. Kika in och se vad som gömmer sig därinne! I två ljusgårdar finns ytterligare bon utplacerade mitt i grönskande planteringar. Oavsett vilken våning man befinner sig på kan man titta ut på skulpturerna genom fasadernas glasfönster. De utplacerade skulpturerna bildar små samhällen. Några av bona är låga och växer upp på gröna stjälkar. De högre är gråare. Äldre, kanske. Vartefter de hemliga invånarna kommer hem lyses vissa av kojorna upp med ett sagoaktigt ljus. I andra lyser det för jämnan.
Ludvig Ödmans konst finns på: Entrétorget, ljusgårdar och korridor,
»Det är något tryggt och trevligt med ett hus där någon är hemma.«

Ludvig Ödman
Ludvig Öhman: "I två ljusgårdar finns ytterligare bon utplacerade mitt i grönskande planteringar. Oavsett vilken våning man befinner sig på kan man titta ut på skulpturerna genom fasadernas glasfönster."
Ludvig Ödman
"Vem bor här? Räcket utanför huvudentrén till akuten på Danderyds sjukhus ser inte ut som räcken brukar göra. På sina ställen är det grönmålat och här och var växer det upp strukturer som ser ut att vara gjorda av grånade brädlappar."