Besöksrestriktioner

För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder generella besöksrestriktioner, med vissa undantag.

Mer Info

Patienthotellet, Hotell Mörby

Patienthotellet, Hotell Mörby, är beläget inom sjukhusområdet och är en integrerad del av Danderyds sjukhus. Hotellboendet karaktäriseras av medicinsk trygghet och hög service.

För patienter och anhöriga

På patienthotellet kan de patienter som får medicinsk behandling, men inte behöver sjukhusets totala service och omvårdnad, bo. Anhöriga är också välkomna att bo på hotellet. På patienthotellet finns sjuksköterskor dygnet runt. De kan hjälpa till med medicinsk service och enklare sjukvård.

Vårdanpassade rum i rökfri miljö

Hotellet som togs i drift 1994 erbjuder en lugn, trygg och avslappnande miljö, har 73 rum varav 12 är handikappanpassade och tre är allergisanerade. Rummen är av hög hotellstandard och inredda i moderna textilier och ljusa träslag. De är utrustade med trygghetslarm, telefon, kabelTV, radio och kylskåp. 25 av rummen är enkelrum, de övriga erbjuder dubbelboende. På varje våning finns två luftiga dagrum med stora fönsterytor och balkonger. Hela hotellet är rökfritt.

Restaurang och café i direkt anslutning

Restaurangen rymmer ca 80 gäster. Den är öppen alla dagar och serverar frukostbuffé, lunch och middag. Om specialkost önskas så tillagas den också på hotellet. Cafeterian är öppen hela dagen. På kvällen går det att köpa kaffe, te och smörgåsar via hotellreceptionen.

Hotell-BB för mammor och anhöriga

I hotellet finns ett Hotell-BB där nyblivna mammor bor i egna rum. Partner, syskon och annan anhörig har också möjlighet att bo här.

Konferenslokaler

Konferensvåningen har fem lokaler lämpliga för allt från det lilla sammanträdet till konferenser upp till 40 deltagare.

Direkt förbindelse med sjukhuset

Till sjukhuset kommer man snabbt genom en inomhusförbindelse. Det innebär medicinsk trygghet och tillgång till övrig service såsom apotek, blomsteraffär och bankomat.