Patienthotellet, Hotell Mörby

Patienthotellet, Hotell Mörby, är beläget inom sjukhusområdet och är en integrerad del av Danderyds sjukhus. Hotellboendet karaktäriseras av trygghet, hög service och har nyrenoverade rum.

För patienter och anhöriga

På patienthotellet kan de patienter som får medicinsk behandling, men inte behöver sjukhusets totala service och omvårdnad, bo. Det kan vara inför en operation eller för en så kallad trygghetsnatt efter vistelse på sjukhuset. Anhöriga är också välkomna att bo på hotellet. På patienthotellet finns sjuksköterskor dygnet runt. De kan stötta vid egenvård samt vid kommunikation med vårdinstanser.

Vårdanpassade rum i rökfri miljö

Hotellet är ett trestjärnigt hotell som togs i drift 1994 som erbjuder en lugn, trygg och avslappnande miljö som ett komplement till sjukhusets vårdplatser. Rummen på patienthotellet är nyligen renoverade och utrustade med trygghetslarm, telefon, tv och kylskåp. På varje våning finns två luftiga dagrum med stora fönsterytor och balkonger. Hela hotellet är rökfritt.

Restaurang och café i direkt anslutning

Restaurangen är öppen alla dagar och serverar frukostbuffé, lunch och middag. Om specialkost önskas så tillagas den också på hotellet. Cafeterian är öppen hela dagen. På kvällen går det att köpa kaffe, te och smörgåsar i hotellreceptionen. När vädret tillåter finns en stor uteservering att nyttja.

Hotell-BB för mammor och anhöriga

På patienthotellet finns ett Hotell-BB där nyblivna mammor bor i egna rum. Här har partner eller anhörig möjlighet att bo mot en avgift som inkluderar helpension. Här finns även återbesöksmottagning och hörselscreening för nyfödda.

Konferenslokaler

Konferensvåningen har fem lokaler lämpliga för allt från det lilla sammanträdet till konferenser upp till 40 deltagare.

Direkt förbindelse med sjukhuset

Till sjukhuset kommer man snabbt genom en inomhusförbindelse. Det innebär medicinsk trygghet och tillgång till övrig service såsom apotek, blomsteraffär och bankomat.

Parkering när du bor på patienthotellet

Du kan parkera på patienthollets parkering med ett parkeringstillstånd som är inköpt i hotellreceptionen. Observera att inga appar är kopplade till parkeringen och endast inköpta p-tillstånd från receptionen gäller.