Fysioterapin

Vi tar emot dig som är patient på sjukhuset och har remiss från någon av våra specialistläkare.

Om mottagningen

Fysioterapeuter arbetar på sjukhusets vårdavdelningar och på några av sjukhusets mottagningar. Vi har även en egen mottagning där vi tar emot dig som är patient på sjukhuset och har remiss från någon av våra läkare

Vi tar främst emot dig som är patient på Danderyds sjukhus och har remiss från någon av våra läkare inom följande områden:

  • Kardiologi
  • Neurologi
  • Njurmedicin
  • Ortopedi
  • Reumatologi

Vi som arbetar här är fysioterapeuter. Flera fysioterapeuter är också specialister inom t ex hjärt- och kärlsjukdomar, respiration, ortopedi och reumatologi. Vi arbetar i team med övrig personal för att ge dig bästa möjliga vård.

Rehabilitering

Efter t. ex. en akut skada eller en operation är det viktigt att du kommer igång tidigt och tränar för snabbare rehabilitering. Fysioterapeuten hjälper dig med detta.

Behandling och träning sker individuellt och/eller i grupp och bedrivs. Vi gör funktionella bedömningar och individuellt anpassade träningsprogram.

 

Avgifter

Avgift för nybesök och återbesök:

200 kr

Du får en kallelse

Inför ditt första besök blir du kallad via brev eller telefon. Av kallelsen framgår om du behöver förbereda dig inför ditt besök hos oss. Vid uteblivet besök utan anmäld frånvaro debiteras du besökskostnaden.

Smärtlindring?

Ibland kan du behöva ta smärtlindring före träningen till exempel vid ortopediska skador.

Undvik parfym och stark doft

Tänk på att inte använda produkter med stark doft eller parfymer hos oss då många är allergiska.

Träningskläder

Tag med lämpliga träningskläder, inneskor samt handduk.

Bassängträning

Tag med badkläder och handduk. Vid infektion, sår eller menstruation är det inte lämpligt att träna i bassäng. Det är obligatoriskt att duscha innan bassängträningen även om du duschat hemma på morgonen.

Förhinder? Lämna återbud

Det är viktigt att ringa och lämna återbud om du får förhinder, både till individuella besök och gruppträning.