Generellt besöksförbud

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Danderyds sjukhus patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall.
Mer Info

Hotell BB

På Hotell BB bor du med din familj efter att du fött barn.

Om avdelningen

På Hotell BB bor du med din familj efter att du fött barn. 

Här får ni ett eget rum med toalett och dusch. På hotellet finns en restaurang där ni kan äta alternativt köpa med mat till rummet.

Vi som arbetar här

Vi som arbetar här är barnmorskor, läkare och undersköterska.

Patienthotellet

Hotell BB ligger i lokaler som tillhör Patienthotellet.

Medboende betalar direkt till Hotell Mörby enligt gällande prislista som finns på plats. Läs mer om patienthotellet Hotell Mörby här.

Först hjälper vi er tillrätta på ert rum. En barnmorska säkerställer sedan att allt är bra med dig och barnet. 

Under er vistelse hos oss får ni information och råd när det gäller amning, samspelet i familjen och de förändringar som sker i mammans kropp efter förlossningen.

Vanligen stannar ni hos oss ett till två dygn och våra barnmorskor finns då till hands för stöd och hjälp.

På Hotell BB använder ni era privata kläder. Förbrukningsmaterial som exempelvis bindor och blöjor finns på hotellrummet.

Innan ni åker hem undersöks barnet av en barnläkare.

Ni har också ett utskrivningssamtal med en barnmorska. Under samtalet bestämmer vi bland annat tid för återbesök där vi väger barnet, följer upp amningen och eventuellt tar PKU-prov.

Kom ihåg bilbarnstol till ert barn om ni åker bil.

Du vet väl att det är möjligt att komma hem tidigt efter en normal förlossning om mor och barn mår bra? Läs mer om det vi kallar hemgång i rätt tid.