Reumatologmottagning
På Reumatologkliniken tar vi emot och vårdar dig som har en reumatisk sjukdom. Gemensamt för dessa är rubbningar i immunsystemet. Här behandlas inflammationssjukdomar i leder, muskler och inre organ.
E-tjänster
Om mottagningen
Vi tar emot och vårdar dig som har en reumatisk sjukdom. Kliniken består av en mottagning samt en dagvårdsavdelning.
Vi som arbetar här är läkare med särskild utbildning inom reumatologi, sjuksköterskor, undersköterskor, sekreterare, sjukgymnast, arbetsterapeut och kurator.
För att komma till oss behöver du remiss. Vi har vidtagit olika åtgärder för att korta våra köer och jobbar ständigt med det.
Vägledning för vårdpersonal och patienter med reumatologisk sjukdom angående Covod-19 - läs mer
Telefontid
Måndag-fredag kl 07.30-11.30.
Öppettider
Mån-fre 07.30-12.00 och 13.00-15.45.
Elektronisk kontakt - Använd 1177 Vårdguidens e-tjänster
Vi har som regel att inte diskutera patientärenden via e-post, då vi inte kan garantera skyddet av personuppgifter. Vill du kontakta din vårdgivare elektroniskt ber vi dig använda 1177 Vårdguidens e-tjänster.
Länkar
Länkarna leder till sidor där Danderyds Sjukhus AB inte äger innehållet.
Filmer
Länkarna leder till filmer via Youtube. Danderyds Sjukhus AB äger inte innehållet.
När vi fått din remiss skickar vi en kallelse med tid för ditt besök. Av kallelsen framgår om du behöver ta några prover eller på annat sätt förbereda dig inför ditt besök hos oss.
För dig som redan är patient och är inkluderad i Svenskt Reumatologiskt Kvalitetsregister är det viktigt att du fyller i PER.
Vi på reumatologmottagningen har vidtagit vissa åtgärder gällande besök här för att minska smittspridning av Covid -19.
- Har du en tid bokad och har symptom som kan vara covid-19 så som hosta, feber, andningsbesvär, snuva, nästäppa, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk skall du kontakta mottagningen i förväg för att skjuta på besöket.
- Vi tillämpar distansering på sjukhuset samt på vår mottagning enligt Folkhälsomyndighetens rekommendation.
- Vi uppmanar dig att desinfektera dina händer när du kommer till mottagningen. Handsprit finns direkt innanför dörren till mottagningen.
- Besöksförbud råder på sjukhuset och anhöriga får som grundregel inte följa med men behov av medföljare kan vara aktuellt om du p.g.a. skör hälsa eller svårigheter att kommunicera är beroende av medföljande för att genomföra besöket.
- I Region Stockholm har personer över 70 år rätt till sjukresor under pandemin.
Det första du gör under ditt besök är att anmäla dig på mottagningen. I samband med besöket kommer vi överens om hur den fortsatta vården ska se ut och bestämmer tid för återbesök.
Vid behov kan vi skriva in dig på vår dagvårdsavdelning. Där utför vi omfattande reumatologiska utredningar och medicininställningar. På dagvårdsavdelningen har du möjlighet till kontakt med fysioterapeut, arbetsterapeut och kurator.
Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor.
Blodprover
För att vi ska kunna se om din läkemedelsbehandling fungerar bra för dig behöver du lämna prover var 6:e månad eller enligt överenskommelse med din läkare. Det gör du på ett laboraorium eller provtagningscentral som är ansluten till Karolinska Universitetslaboratoriet.
Uppföljning
Är du och din läkare överens om att behandlingen fungerar bra räcker det om uppföljningen sker glest, ofta vartannat år eller mer sällan.