Försvarsmakten besökte Danderydsakuten för att prata samarbete

Försvarsmakten Livgardet besöker Danderydsakuten

Sjukvårdare från Försvarsmakten Livgardet, besökte akuten på Danderyds sjukhus för att prata samarbete och utbyta kunskaper och erfarenheter med varandra. På akuten berättade Sen Chai, ledningsansvarig på akuten, om hur arbetet sköts på sjukhuset. Därefter fick sjukhusmedarbetare en inblick i Livgardets arbete.

Besökte pågick i knappt två timmar och under besöket fick DS-personal en möjlighet att gå in Försvarsmaktens fältfordon och se hur man arbetar med skadade personer i fältbilen. Erfarenheter, kunskap och samarbete diskuterades under besöket. Efter mötet blev den en rundvandring på sjukhuset där personal från Försvarsmakten fick träffa ambulanspersonal och projektledarna för byggnad 61, som är under uppbyggnad, Marie Sundsjöö och David Lundgren. Ambulanspersonal berättade bland annat om utrustning i ambulanserna och demonstrerade hur man tar ut en ambulansbrits. 

Vad överraskade dig mest på akutenbesöket?
– Det var kul att se skillnaderna i arbetssätt – våra begränsningar inom Försvarsmakten mot de begränsningar som ni har hos er på sjukhuset. Ni har alltid tillgång till extra personal och alla vill hjälpa till, medan vi har en begränsning med för lite få personal eller för lite materiel när det är många skadade. Allra häftigast var att se akutrummet på akuten där man kan kalla på materiel och så får man de sakerna, säger Karl Adolfsson, sjukvårdare Försvarsmakten, Livgardet.

Vad är din reflektion efter dagens besök på Danderyds sjukhus?
– Det är ju den nyfunna viljan och insikten att vi behöver öva mer tillsammans, med tanke på hur omvärldsläget ser ut. Vi har inte haft några övningar tillsammans på länge, så det här är första steget och att bygga vidare på det helt enkelt. Och att ni har massor med folk, värm och ljus inne hos er. Det är alltid en bristvara när vi är ute och jobbar ute på fältet. Men vi är vana att jobba på det sättet, så det är inget hinder för mig, säger Juha Mauno, översergeant, specialistsjukskötare.

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb