Annika Dunvall vårdenhetschef neurologkliniken Danderyds sjukhus

Annika Dunvall får Gyllene Äpplets ledarpris

Annika Dunvall får Gyllene Äpplets ledarpris i Region Stockholm. Annika är vårdenhetschef på neurologkliniken Danderyds sjukhus och prisas för att ha bidragit till utveckling och förbättring genom särskilt goda insatser för verksamheten och medarbetares utveckling.

Hur kändes det att vinna Gyllene Äpple-priset?


- Det är jättekul, förstås. Jag var glad redan innan när jag fick nomineringen från Danderyds sjukhus. Det fanns inte alls i mina tankar. Först tänkte jag, driver de med mig? Jag fattade faktiskt inte riktigt och det kändes overkligt, men som sagt det är jätteroligt att jag vunnit priset.

Vilka var det som nominerade dig till årets ledare?

- Sjuksköterskorna på mottagningen hade skickat in en motivering till Danderyds sjukhus nomineringsgrupp som i sin tur nominerade mig till Region Stockholm, som delar ut priset.

Vad tycker du är viktigt i din ledarstil?

- Det är viktigt att vara tydlig, närvarande, inte ha någon dold agenda och att alltid ha ett tydligt patientfokus. Jobbet vi gör måste vara bra både för patienter och medarbetare. Vi samarbetar alltid, annars går det inte. Alla i gruppen är viktiga men på olika sätt, vi kompletterar varandra. Jag brukar tänka jobbet som en tågresa, ibland går jag först och drar och visar vägen. Många gånger går jag efter och pushar så att alla följer med. För mig som ledare är det viktigt att vara lyhörd och se vad som händer och att låta medarbetarna göra det de är bra på. När man får göra det man är bra på så blir arbetet roligare, bättre och ofta effektivare. Jag får också mycket tillbaka av medarbetarna och intresserar mig för vad de har för bakgrund och intressen.


Hur ska du fira att du vunnit Gyllene Äpplet?

- Jag vill fira den med alla fina medarbetare. Det blir jätteroligt och jag ser väldigt mycket fram emot det.

 

Fakta om Gyllene äpplets ledarpris

Gyllene äpplets ledarpris ska premiera ett gott ledarskap. Den som nomineras ska vara chef, ha ett verksamhets-, personal- och ekonomiansvar, ha levererat ett ekonomiskt resultat i balans och ha uppnått målen för sin verksamhet det senaste året.

Kriterier för att få ledarpriset är att:

  • Chefen har under det senaste året tydligt bidragit till utveckling och förbättring genom att ha uträttat särskilt goda insatser för verksamheten och medarbetares utveckling.
  • Resultatet ska kunna spridas vidare till andra verksamheter och inspirera andra chefer.
  • Prissumman är 25 000 kronor och ska användas till en personlig utvecklingsinsats som innebär en fortsatt utveckling och förbättring för vinnaren och verksamheten. Vinnaren får också ett glaskonstverk och ett diplom.

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb