Bild på sjuksköterskan Sandra Klintmark Gomez

Häftigt att kunna göra skillnad

- Jag kände att det skulle stärka mig mycket som människa att få lära mig att vara lugnet i stormen, att vara den trygga punkten i människors liv när de har drabbats av sjukdom. Det är häftigt att just jag kan göra skillnad, säger Sandra Klintmark Gomez, sjuksköterska på avd 63/64, Kirurgi- och Urologkliniken.

Vilka är de främsta skälen till att du valt att utbilda dig till sjuksköterska?


- Jag har intresserat mig för människan sedan barnsben men visste inte att det var sjuksköterska jag ville bli förrän folk omkring mig sa att jag skulle passa som det. Redan några veckor in i utbildningen kände jag att det var så rätt.
Jag blir helt euforisk av att förstå hur kroppen fungerar och hur perfekt allting hänger ihop. Dessutom kände jag att det skulle stärka mig mycket som människa att få lära mig att vara lugnet i stormen, att vara den trygga punkten i människors liv som drabbats av sjukdom. Att just jag kan göra skillnad.

Jag kan inte föreställa mig ett mer varierande, givande och roligt arbete än detta. Jag skulle aldrig klara av att ha ett kontorsarbete.

Vad gjorde dig intresserad av just den här inriktningen?


- Kirurgi är otroligt roligt. Det är en väldigt ”hands-on” verksamhet där patientens tillstånd snabbt kan förändras och där man som sjuksköterska har stora möjligheter att påverka utfallet av patientens sjukdom. Man får massvis med medicintekniska färdigheter som är eftertraktat inom många andra kliniker. Bland annat lär man sig hantera flertalet olika sorters dränage (i flera organ), sonder, centrala och perifera infarter och stora som små sår. Man får även en väldigt bra klinisk blick. Inom kirurgin är vi snabba på att identifiera exempelvis inre blödningar, blodförgiftningar och olika inflammatoriska tillstånd i buken. Superkul!

Vad är roligast med att arbeta som sjuksköterska på avd 63/64, Kirurgi- och Urologkliniken?


- Inom den kirurgiska verksamheten finns det så många möjligheter att påverka patientens sjukdomsutfall. Det finns ofta flera behandlingsmöjligheter för samma åkomma och mina insatser som sjuksköterska kan ha en enorm påverkan för patientens återhämtning. Jag arbetar ibland i ett hektiskt men mycket lärorikt klimat och är aldrig ensam, det finns alltid en kollega att ta hjälp av.

Dessutom har vi väldigt högt i tak här på avdelningen och andan är att alla ska ha rätt att vara nya och ställa frågor. Jag måste även slå ett slag för min chef som är otroligt lyhörd, hänsynsfull och verkligen bidrar till vi-känslan på avdelningen. Utöver det är våra klinikfester väldigt roliga.

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb