Bild på vårdenhetschef Cecilia Linde

Laganda en viktig faktor för god vård

Att försöka skapa en laganda där alla medarbetare känner sig sedda, värdefulla och behövda tror jag är avgörande för att bedriva trygg och säker vård för våra patienter, säger Cecilia Linde som är Vårdenhetschef på Hjärtintensivvårdsavdelningen.

Cecilia Linde blev klar sjuksköterska 2007 och har arbetat inom akutsjukvården sedan 2008. Hennes intresse för kardiologi gjorde att hon sökte tjänst som sjuksköterska på Hjärtintensivvårdsavdelningen (HIA), Danderyds sjukhus. Numera är hon Vårdenhetschef på avdelningen. 

Vad är roligast med din roll?

Möjligheten att påverka och förbättra verksamheten i kombination med att se medarbetare utvecklas.

Vad karaktäriserar dig som chef? Ledarstil?

Med bakgrund inom lagidrott fann jag tidigt i livet intresse i att få varje individ att presentera utifrån sin bästa möjliga kapacitet och fascinerades över hur lagandan kan få individer att växa ytterligare. Jag försöker ha en coachande ledarstil där jag som chef skapar bästa tänkbara förutsättningar för att individen och teamet ska kunna utvecklas. Lyhördhet, vänligt bemötande samt en rak och tydlig kommunikation är andra karaktärsdrag hos mig som chef. Att försöka skapa en laganda där alla medarbetare känner sig sedda, värdefulla och behövda tror jag är avgörande för att bedriva trygg och säker vård för våra patienter.

Hur ser din vision ut för teamet och avdelningen framöver?

Fortsätta bedriva avancerad hjärtsjukvård med högsta kvalitet. Många gånger har medarbetarna själva drivit önskemål om teknisk utveckling eller nya bättre arbetssätt. Min inställning är att allt är möjligt om vi vill!

Varför ska man arbeta hos er? Styrkor i teamet.

Välj HIA om du önskar en arbetsplats med struktur och tydliga rutiner. Här finns ett välkomnande team där du får utrymme att vara ny och utvecklas tillsammans med erfarna kollegor. På HIA får du stegvis strukturerad inskolning till våra larmpositioner och utrymme ges för att utvecklas utifrån din personliga förmåga. Hjärtkliniken erbjuder stor möjlighet till karriärsutveckling med tydlig kompetensstege, möjlighet till rotationstjänster, olika ansvarsområden, forskning och undervisning.

Vad tycker du gör just den här inriktningen extra intressant?

Hjärtintensivvård (HIA) är enligt mig den optimala blandningen mellan topprankad hjärtsjukvård som hela tiden utvecklas utifrån den senaste forskningen och avancerad intermediärvård där teamarbete är helt avgörande för omhändertagandet av patienten.

Varför ska man byta till Danderyds sjukhus från annan arbetsgivare?

Danderyds sjukhus är ett av Nordens största akutsjukhus. Det innebär att vi möter stor mängd och bredd av patienter vilket ger oss en bred kompetens och erfarenhet. Trots sjukhusets storlek så känns det väldigt personligt och du lär snabbt känna kollegor både inom och utanför ditt verksamhetsområde.

 

 

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb