Bild på undersköterskorna Hayriye Tuncer och Suzan Ayas

Stöttande arbete som gör skillnad för patienten

Hayriye Tuncer och Suzan Ayas är båda undersköterskor som har arbetat på Danderydsgeriatriken sedan 2012 respektive 2015. Här berättar de om ett stöttande arbete som gör skillnad.

Vilka är de tre främsta skälen till att ni valt att utbilda er till undersköterskor? 

Vi började på undersköterskeutbildningen för att vi hade ett stort intresse för att jobba med människor. Som undersköterska har vi möjligheten att göra vårt allra bästa för att hjälpa människor. Dessutom har vi uppfyllt vår dröm om att jobba inom sjukvården.

Vad gjorde er intresserade av just den här inriktningen?

Det som intresserade oss mest var den att jobba med äldre patienter. Vi anser att den äldre målgruppen behöver samma levnadsvillkor som alla andra. De äldre patienternas värdighet var en viktig fråga som intresserade oss. 

Beskriv hur en vanlig arbetsdag kan se ut för er

Inledningsvis planeras allt som ska göras och vidare tilldelas vi arbetsuppgifter kring varje enskild patient. Tillsammans med teamet försöker vi alltid utföra arbetet med god kvalitet och ha patientens välmående som högsta prioritet. Vi hjälper och stöttar våra patienter för att de ska få en mer effektiv återhämtning under tiden de vårdas hos oss. För oss är det en glädje att se när patienterna blir bättre.

Vad är roligast med att arbeta som undersköterska på Danderydsgeriatriken?

Det roligaste är att finnas där för patienter som ofta är i behov av både fysiskt och psykiskt stöd. Vi är så tacksamma över att jobba med äldre patienter. 

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb