Veronica Ringsäter

Tillsammans är vi ett oslagbart team

– Personalen är experter inom sitt område och tillsammans är vi ett oslagbart team! Det säger Veronica Ringsäter, vårdenhetschef på centraloperation, Ortopedsektionen.

Veronica Ringsäter jobbar sedan maj 2020 som vårdenhetschef på Centraloperation Ortopedsektionen på Danderyds sjukhus.

Vad är roligast med din roll?

– Det roligaste är att tillsammans med personalen få möjlighet att utveckla våra flöden och våra arbetssätt gemensamt samt skapa bra rutiner för oss på ortopedoperation.
Det har också varit och är väldigt roligt att se hur individerna växer med de uppgifter man får och att få ta del av alla tankar och idéer kring vår verksamhet och försöka skapa förutsättningar för att kunna realisera det mina medarbetare ser behöver utvecklas och arbetas med. Jag tycker det är väldigt roligt att arbeta med personal och de frågor som uppstår. Min egen drivkraft är att det är personalen som är experter i sitt område och jag ska försöka skapa förutsättningar så att man ges möjligheter att utvecklas, ha en fin gemenskap i arbetsgruppen och att vi tillsammans är ett oslagbart team. 

Varför ska man arbeta som operationssjuksköterska på centraloperation/Ortopedkliniken?

– Det är varierande och utvecklande och då menar jag i de operationer vi har hos oss, så väl stort som smått. Det finns något för alla och det är en härlig arbetsgrupp. Vi har också väldigt bra samarbetspartners som gör att det fungerar smidigt. Det är ett härligt och kompetent gäng!

Vad gör den här inriktningen mer intressant! än andra områden?

– Det är lite ”tricky” eftersom man gör mycket under en operation som operationssjuksköterska och undersköterska. Det är tekniskt och man behöver hålla ett gäng bollar i luften. Självklart skolas man in i en stabil och lugn takt där man succesivt förbereds för mera komplicerade uppgifter.

Berätta om utvecklingsmöjligheterna hos er!

– På en centraloperation finns möjligheter till utveckling då området och spannet är väldigt brett. Vi jobbar även med ansvarsområden och möjligheter till fortbildning. Jag är övertygad om att man behöver påfyllnad och nya kunskaper i varje roll man än sitter i. Vi arbetar också för att få till interna utbildningsmöjligheter där man själv har såkallade microutbildningar inom sitt ansvarsområde där man utbildar sina kollegor.
Vi har också utbildningsansvariga i verksamheten samt arbetar med opsystersalar där man lär av varandra. Detta skapar en lärande miljö i vardagen, och vill man finns det hur mycket möjligheter som helst. Självklart försöker vi också arbeta med en bredd för extern utbildning där man får komma iväg och få ta del av fortbildning på olika sätt.

Hur ser din vision ut för teamet och avdelningen framöver?

– Stockholms bästa ortopedoperation helt enkelt. Skämt åsido, jag tycker det är viktigt att sträva mot höga mål och där man känner att man är delaktig. Min vision är framför allt att vi tillsammans ska ha en fullbemannad enhet där anställda trivs, känner ett helhetsansvar och att man är viktigt i laget. Min vision är också att vi ska kunna utnyttja våra operationssalar fullt ut för att kunna hjälpa våra patienter.
En annan vision jag har är att vi inte ska behöva ha dagens vårdköer utan ett arbetssätt där våra patienter får sin behandlingstid eller operation bokad i samband med besök och beslut. Nu lägger vi mycket tid och kostnader på köer som kan användas till mer värdefulla saker såsom utveckling och utbildning i verksamheten och för individen samt bra lönenivåer i förhållande till andra yrkesområden.

Beskriv din ledarstil med tre ord

– Ärlig, kommunikativ och positiv. Jag tror på individen och dennes egen förmåga.

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb