Bild på sjuksköterskan Sara Imberg

Världens bästa jobb

Sara Imberg är sjuksköterska på avd 4, Infektionskliniken, sedan augusti 2021. Redan på intervjun kände hon att det var rätt jobb för henne, vilket visade sig stämma.

Vad fick dig att söka din nuvarande tjänst och tacka ja till jobbet? 

- Infektion är både spännande och fascinerande. Jag vill gärna jobba internationellt i framtiden och det är en stor fördel att ha god kunskap om infektionssjukdomar då. När jag hade min intervju här föll jag pladask. Chefen och medarbetarna var så schyssta och jag visste direkt att det var här jag ville vara.

Hur var din första tid på nuvarande tjänst? 

- Väldigt trygg och lärorik, jag trivdes bra från första veckan och upplevde att jag tilläts vara ny. Jag kände mig stöttad av hjälpsamma kollegor och vi hade väldigt roligt ihop.  

Vad motiverar dig i ditt arbete?  

- Det låter kanske klyschigt men jag älskar mitt jobb och brinner för att hjälpa andra! Det är så värdefullt att komma till jobbet och känna att jag på ett eller annat sätt kan få bidra med något bra till mina patienter och kollegor. Jag tycker jag har världens bästa jobb där jag hela tiden utvecklas, lär mig mer och kan bli bättre. Jag hoppas att de patienter som vårdas här upplever att de fått bra vård och blivit väl bemötta, att de får uppleva lite ljusglimtar trots allt de får stå ut med i och med sina sjukdomar. 

Vad är största utmaningen i ditt dagliga jobb? 

- Vissa dagar är stressiga och då känner jag att jag inte räcker till. Jag tror många inom vården känner igen sig i det.

Vad är roligast med att arbeta som sjuksköterska på avd 4, Infektion? 

- Jag älskar mina kollegor! När jag kom hit blev jag överraskad över hur roligt man kan ha exempelvis under ronden. Det är ofta jag skrattar så jag får ont i magen. Det är såklart jättekul att göra de vanliga sjuksköterskesysslorna så som att blanda antibiotika, sätta infarter och lägga om svårläkta sår. Dessutom tycker jag om när vi stöter på märkliga och ovanliga infektioner, vissa har man knappt hört talas om förut. Det är väldigt stimulerande eftersom jag får utvecklas och lära mig nytt.

 

 

 

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb