Inför operation

Nedan finner du information för dig som ska opereras på Danderyds sjukhus.

Planerad operation

Om du har fått en kallelse till planerad operation och känner dig sjuk, har feber och/eller har luftvägssymtom vill vi att du kontaktar mottagningen i förväg. Bedömning kommer göras om besöket bör flyttas fram eller är nödvändigt att genomföra. Kontaktuppgifter finns i kallelsen.

I syfte att skydda patienter och ev. ledsagare använder vårdpersonalen heltäckande visir eller munskydd vid avstånd närmare en meter i mötet med dig.

Planerade operationer kan komma att senareläggas för att kunna frigöra kompetens och vårdplatser som kan behövas för svårt sjuka patienter. Planerade kejsarsnitt kommer inte att påverkas.

Om du skulle komma att beröras av ev senarelagd operation, kommer du bli kontaktad. Om du har frågor är du välkommen att kontakta respektive mottagning/avdelning. Kontaktuppgifter finns i kallelsen.

Förberedelser inför operation

Kom ihåg att fylla i den Elektroniska hälsodeklarationen innan du ska opereras! 

Att göra hemma

I filmen går vi igenom förberedelserna du gör hemma, innan du kommer till sjukhuset. Det är viktigt att följa alla steg för att du ska kunna genomgå dagkirugisk eller inneliggande operation. Vi vill att du ska känna dig trygg och vara förberedd så att vi kan ge bästa möjliga vård.

Vad du själv kan göra innan operationen

När du kommer till sjukhuset och operationen

För dagoperation kommer du in på förmiddagen, opereras och går sedan hem samma dag. Vi visar hur operationsdagen kan se ut.

Om du skrivs ut samma dag

Inneliggande operation

Till dig som ska opereras och vara inskriven på en vårdavdelning. I filmen guidar vi dig igenom din vistelse och visar de olika rum och miljöer du kommer befinna dig i, innan och efter operation.

Längre vistelse än endast operationsdagen

Kvinnoklinikens operationer

Nedan hittar du information om förberedelser du själv kan göra inför de olika operationer som görs på kvinnokliniken. Du kan också läsa om hur ingreppet går till, smärtlindring, om sjukskrivning behövs, vad du bör tänka på efter operationen och vilken mottagning eller vårdinstans du kan ringa vid behov.