Förlossningsförberedande drop-in kurs

Vi håller den förlossningsförbredande kursen ”Att föda och möta ditt barn” under både vår-och höstterminen. Kursen vänder sig till dig som är gravid och din medföljande. Alla som passerat graviditetsvecka 25 och framåt är varmt välkomna, det gäller även dig som inte ska föda på Danderyds sjukhus. Kom i god till Aulan (via huvudentrén) innan kl 8, det finns plats för 100 personer totalt.

Några reflektioner från deltagare:

- Jag och min partner var så nöjda med denna föreläsning! Det gav oss ett annat lugn inför förlossningen. Så kul med mycket information varvat med skratt och anekdoter.

- Rekommenderar verkligen alla att gå på denna, kände mig så trygg under hela min förlossning och även på eftervården.

Rebecca Enander föreläser
Tid: Kl 8-11.45 Plats: Aulan, gå via huvudentrén.
Torsdag 11 januari
Torsdag 1 februari
Torsdag 22 februari
Torsdag 14 mars
Torsdag 11 april
Torsdag 2 maj
Måndag 20 maj
Måndag  10 juni

På 1177 kan du läsa mer om att föda barn, förberedelser, smärtlindring, olika förlossningar, vad som händer efter förlossningen och mycket annat. Förlossning, 1177.se

Våra barnmorskor berättar om vad du kan tänka på hemma när du får värkar och din förlossning startar. Vi berättar om smärtlindringsmetoder du göra hemma och lite om oss som jobbar på förlossningen på Danderyds sjukhus.

Våra barnmorskor berättar om vad som händer när du kommit in till oss på förlossningen. Vi berättar om den aktiva fasen och själva förlossningen och vilken smärtlindring vi kan erbjuda – om du vill och behöver.

Här får du se hur det fungerar i eftervården, eller på BB, som man vanligtvis säger. Hit kommer du efter att du fött barn på Danderyds sjukhus förlossning.

Titta in på förlossningskliniken på Danderyds sjukhus

docka som visar hur fostret ligger i magen