Information om förlossning och vården på BB

På Danderyds sjukhus finns förlossningsförberedande drop-in-kurser i vår aula. På den här sidan kan du ta del av våra informationsfilmer kring förlossning och BB.

På 1177 finns mycket information om hur en förlossning går till.
1177.se

Missa inte Danderyds sjukhus förlossningsförberedande föreläsningar i aulan. Våra stjärnföreläsare Rebecca, Johanna och Jane kommer ge dig nyttig information inför din förlossning. Se datumen nedan. Välkomna!

 

Att föda och möta barnet den första tiden – en förlossningsförberedande utbildning

Med kunskap som är relations- och trygghetsskapande, tillitshöjande och förhoppningsvis går du/ni härifrån och längtar efter att få veta hur födseln och första tiden med barnet kommer att bli.

Alla som passerat graviditetsvecka 25 och framåt är varmt välkomna, det gäller även dig som inte ska föda på Danderyds sjukhus.

Var på plats i god tid innan kl 8.00 i aulan. Det finns plats för totalt 100 personer och det är drop-in som gäller.

Tid: kl 8-11.30

Plats: Aulan, du hittar aulan genom Danderyds sjukhus huvudentré.

Kursdatum 2023

  • Torsdag den 2 februari
  • Torsdag den 23 februari
  • Torsdag den 16 mars
  • Torsdag den 6 april 
  • Torsdag den 27 april
  • Torsdag den 11 maj
  • Torsdag den 1 juni

Här berättar några av våra barnmorskor om vad du kan tänka på hemma när du får värkar och din förlossning startar. Vi berättar om smärtlindringsmetoder du göra hemma och lite om oss som jobbar på förlossningen Danderyds sjukhus.

Här berättar våra barnmorskor om vad som händer när du kommit in till oss på Danderyds sjukhus förlossning. Vi berättar om den aktiva fasen och själva förlossningen och vilken smärtlindring vi kan erbjuda – om du vill och behöver.

Här får du se hur det fungerar i eftervården, eller på BB, som man vanligtvis säger. Hit kommer du efter att du fött barn på Danderyds sjukhus förlossning.

Titta in på förlossningskliniken på Danderyds sjukhus

docka som visar hur fostret ligger i magen