Information om förlossning och vården på BB

Ta del av våra informationsfilmer kring förlossning och BB på Danderyds sjukhus. I september 2022 startar våra förlossningsförberedandekurser. Se datum och tider nedan.

På 1177 finns mycket information om hur en förlossning går till.
1177.se

Att föda och möta barnet den första tiden – en förlossningsförberedande utbildning


Med kunskap som är relations- och trygghetsskapande, tillitshöjande och förhoppningsvis går du/ni härifrån och längtar efter att få veta hur födseln och första tiden med barnet kommer att bli.

Vi vänder oss till er som vill föda hos oss på Danderyds Sjukhus och ni är varmt välkomna efter graviditetsvecka 25 och framåt. 

Det sker genom drop-in, så var på plats i god tid innan kl 8.00 i aulan. Du hittar aulan genom Danderyds sjukhus huvudentré. Det finns plats för totalt 100 personer.

Tid: kl 8-11 i aulan.

Kursdatum:

Torsdagen den 1 september

Torsdagen den 22 september

Torsdagen den 20 oktober

Torsdagen den 3 november

Torsdagen den 17 november

Torsdagen den 1 december

Torsdagen den 15 december

 

 

 

 

Här berättar några av våra barnmorskor om vad du kan tänka på hemma när du får värkar och din förlossning startar. Vi berättar om smärtlindringsmetoder du göra hemma och lite om oss som jobbar på förlossningen Danderyds sjukhus.

Här berättar våra barnmorskor om vad som händer när du kommit in till oss på Danderyds sjukhus förlossning. Vi berättar om den aktiva fasen och själva förlossningen och vilken smärtlindring vi kan erbjuda – om du vill och behöver.

Här berättar några av våra barnmorskor om komplikationer som kan inträffa i samband med förlossning och vad vi då gör för att åtgärda det.

Här får du se hur det fungerar i eftervården, eller på BB, som man vanligtvis säger. Hit kommer du efter att du fött barn på Danderyds sjukhus förlossning.

Titta in på förlossningskliniken på Danderyds sjukhus

docka som visar hur fostret ligger i magen