Marie Dyberg verksamhetschef på radiologen i vårdkläder

AI i framkant på radiologkliniken

Radiologin är en av de discipliner där digitaliseringen går som allra snabbast. AI och annan teknik kommer framöver att hjälpa till att göra slutsatserna både snabbare och mer träffsäkra. Duktiga medarbetare är ändå helt avgörande för en lyckad vård – och det har jag, konstaterar Marie Dyberg, ny verksamhetschef på Radiologen.

– AI kan på sikt ta över en del standardundersökningar, så kan radiologerna fokusera på det som är mer avancerat och komplext. Själva undersökningen av patienterna ändras däremot inte så mycket – det är ändå människor vi jobbar med, säger hon.

Marie Dyberg har jobbat som tillförordnad verksamhetschef i ett halvår, men från och med nu är hon ordinarie verksamhetschef.

– Vi ska fortsätta vara en av de bästa radiologiska klinikerna. Vi ska ha en arbetsplats där medarbetarna trivs och utvecklas, allt för att patienternas skull, säger hon om planerna framåt.

Marie kom till Danderyds sjukhus för 20 år sedan och har haft flera roller. 2014 blev hon enhetschef och innan dess var hon med och startade vår numera framgångsrika ablationsverksamhet. Hon var också högst inblandad i flytten till hus 52 i sin roll som driftsättningsansvarig.

– Då fick jag upp ögonen för patientflöden på ett mer övergripande sätt och hur vi kan samarbeta över gränserna, säger hon.

Familjär stämning

Samarbete mellan kliniker och yrkesgrupper är en av de stora behållningarna med att jobba på ett stort sjukhus, tycker Marie. Hon framhåller den familjära stämningen på just Danderyds sjukhus i rekryteringar. Inom radiologin lyfter hon gärna fram bredden av arbetsuppgifter.

– Man får en bred kompentens av att jobba hos oss, personalen måste kunna alla modaliteter och vi har patienter inom många olika specialiteter och åldrar säger hon

Så vad händer nu närmast på Radiologin?

– På kort sikt hoppas jag att vi ska få landa lite, vi hade precis flyttat när pandemin slog till, så nu ska vi hitta tillbaka rutinerna. Inte minst ska vi komma igång med metodutvecklingen, som stått och stampat när det varit som tuffast.

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb