Anders Svennisgsson bild

Årets Neuroprofil 2023 - Anders Svenningsson

Anders Svenningsson, neurolog, professor vid KI och överläkare vid Danderyds sjukhus fick utmärkelsen Årets Neuroprofil 2023 av Neuroförbundet.

Neuroförbundets nyinstiftade pris "Årets Neuroprofil" delades ut den 10 maj till Anders Svenningsson, överläkare på neurologen på Danderyds sjukhus.
– Jag är glad och överraskad över att jag fick detta nyinstiftade pris. Det känns fantastiskt, säger neurologläkaren Anders Svenningsson.

Röstningen utgjordes av en jury och medlemmar i Neuroförbundet (digitala röster).
– Vi är mycket stolta över att Anders Svenningsson har blivit utnämnd till Årets Neuroprofil 2023 av Neuroförbundet och dess medlemmar. Anders patientnära arbete och MS-forskning på Danderyds sjukhus neurologi gör skillnad för våra patienter. Att Anders vinner och får merparten av patientrösterna är enormt. Vi gratulerar honom till priset, säger Christophe Pedroletti, vd Danderyds sjukhus.

– Vi som känner Anders Svenningson håller helt och hållet med i juryns bedömning. Han är en närvarande kollega i det kliniska arbetet och driver envist sin patientnära forskning kring MS-behandling – vilket gör en stor nytta för patienterna. Han är också en god pedagog som handleder alla kollegor på ett värdefullt sätt. Han är också skicklig på att förklara sjukdomen till patienter och vad han kan hjälpa dem med, säger Christina Sjöstrand, verksamhetschef Neurologi Danderyds sjukhus.

Mer om priset
Utmärkelsen Årets Neuroprofil har instiftats av Neuroförbundet och delades ut för första gången i år i samband med Neurologiveckan i Uppsala. Vinnaren är en person som genom sitt arbete gjort neurologiska diagnoser synliga för en större allmänhet. Det kan också vara att man förmått beslutsfattare att förbättra vardagen för personer med neurologisk diagnos eller genom sin forskning gjort en viktig insats för en eller flera neurologiska diagnoser.

Juryns motivering
Anders Svenningsson har alltid ett lyssnande öra och tid för alla, kollegor som patienter. Han förklarar ingående olika behandlingsalternativ. Anders sätter sina patienter i första rummet. Den trygghet han ingjuter är värdefull när livet ställts på ända av svår sjukdom. Han har lyckats driva fram en god vård för sina patienter. En vård som blivit ett föredöme för resten av Sverige.
– Ett stort grattis till en mycket välförtjänt pristagare som i stor konkurrens tar hem den ärorika utmärkelsen, säger Lise Lidbäck, förbundsordförande i Neuroförbundet.

Jury: Lise Lidbäck, juryordförande och förbundsordförande Neuro, Eva Helmersson, diagnosstödjare i Neuroförbundet, Jan Hillert, specialistläkare och neurolog, Ida Kåhlin, ordförande Arbetsterapeuterna samt medlemmarnas röster (digital omröstning).

 

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb