Bild på underläkaren Niklas Vange

Bra ledarskap på en allmänbildande arbetsplats

- Som underläkare känner jag mig verkligen väl omhändertagen på Danderydsgeriatriken, säger Niklas Vange, underläkare på Danderydsgeriatriken sedan januari 2022.

Vilka är de tre främsta skälen till att du valt att utbilda dig till läkare?

- Jag har en ingenjörsutbildning i botten men tyckte inte riktigt jag hamnat rätt, därför valde jag sent i livet att byta till läkare. Tre korta skäl till det är att det känns viktigt att få bidra till hälsa, det är ett yrke som innebär livslångt lärande och den mellanmänskliga interaktionen är en bärande del av arbetet vilket jag uppskattar.

Vad gjorde dig intresserad av just den här inriktningen?

- Jag vikarierade som underläkare på en annan geriatrisk klinik före examen och trivdes bra. Av det skälet sökte jag mig till Danderydsgeriatriken när jag var färdig med utbildningen. Det känns som ett bra första steg i läkarkarriären eftersom patienterna har en stor blandning av sjukdomar, ofta samtidigt. Jag upplever det som en väldigt allmänbildande arbetsplats.

Vad utmärker Danderydsgeriatriken som arbetsplats?

- Som underläkare känner jag mig verkligen väl omhändertagen. Bra ledarskap och överläkare som är måna om att utbilda och coacha. Det faktum att även andra yrkeskategorier än sjuksköterskor och läkare är med och rondar patienterna dagligen är något som sticker ut.

Vad är roligast med att arbeta som läkare på Danderydsgeriatriken?

- Det jag tycker bäst om är den goda stämningen i läkarkollegiet. Det är högt i tak och alla hjälps åt. Då trivs jag som bäst! Jag tror inte jag haft ”söndagsångest” en enda gång sedan jag började här.

 

 

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb