Bild på anestesisjuksköterskor

Centraloperation ett självklart val

- Jag har arbetat som anestesisjuksköterska sedan 1987 och tycker fortfarande att det är roligt att gå till jobbet. Det är ett självklart val för mig att arbeta på Centraloperation, Danderyds sjukhus, där man aktivt arbetar för en god arbetsmiljö och lägger stort fokus på kompetensutveckling för alla medarbetare, berättar Anneli Karlsson, anestesisjuksköterska.

Vad gjorde dig intresserad av just den här inriktningen?

- Det som lockade var arbetstiderna och det självständiga arbetet. När jag började arbeta upptäckte jag att det var ett nära teamarbete kring patienten mellan undersköterska, läkare och sjuksköterska, vilket tilltalar mig. Utvecklingspotentialen är hög som anestesisjuksköterska och jag utvecklas och lär mig nya saker fortfarande. Med mer kunskap ökar det självständiga arbetet och jag har ett utökat ansvar på avdelningen som omvårdnadsledare.

Vad är roligast med ditt arbete?

- Det är ett självklart val för mig att arbeta på centraloperation, Danderyds sjukhus, då vi aktivt arbetar för en god arbetsmiljö och lägger stort fokus på kompetensutveckling för alla medarbetare. Här finns ett stort utbud av olika kompetenshöjande kurser att söka, flera studiedagar per år och vi har utbildningskvart varje vecka vilket är mycket uppskattat.

Vi har roligt och trivs tillsammans. I rollen som omvårdnadsledare på ortopedenheten tar jag stort ansvar vid inskolning av nya medarbetare och får mycket uppskattning för det. Det är otroligt givande att se nya medarbetare utvecklas och växa i sin roll som anestesisjuksköterska.

Varför ska man jobba inom anestesi och intensivvård på Danderyds sjukhus?

- Det tas stor hänsyn till egna önskemål kring schema, arbetstider och rotation mellan olika enheter. Jag arbetar mestadels på ortopedenheten vilket jag själv har valt och det passar min roll som omvårdnadsledare.

 

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb