Minna Ranfelt Wittbom

Minna brinner för arbetsmiljön

Minna Ranfelt Wittbom är sjuksköterska i grunden och har arbetat många år inom ortopedi. De senaste två åren har hon arbetet som Vårdenhetschef på avdelning 56 på Ortopedkliniken.

Vad är roligast med din roll?

– Det roligaste är att få arbeta med arbetsmiljö och tillsammans med min personal jobba framåt för att hitta ännu bättre arbetssätt och göra vården patientsäker. Jag brinner för att förbättra arbetsmiljön! Vi har haft utmaningar och de senaste åren har såklart präglats av covid så nu ser jag verkligen fram emot att börja blicka framåt och bygga vidare!

Varför ska man jobba på Ortopedkliniken?

– Jag tycker om att det händer mycket och att vi har en opererande verksamhet. Det blir tydligt att vi lagar och reparerar ett ben eller liknande och sen bli patienten frisk och hel i sin skada.
Inom ortopedin har vi även ett brett sjukdomspanorama med många äldre patienter med till exempel hjärtproblematik eller diabetes i botten. Det gör att man också lär sig mycket medicin och sjukvård.
Ibland kan det komma in flera patienter på kort tid som ska förberedas för operation, opereras och sen mobiliseras och skrivas ut. Är man en person som tycker om tempoväxlingar och att det går undan så passar man perfekt hos oss!

 

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb