Josefin Edri

Neurologi är detektivarbete

Josefin Edri har arbetat på Neurologkliniken sen hon blev nyutexaminerad sjuksköterska 2013. Hon var då med och startade upp avdelning 72 och har de senaste fem åren arbetat som biträdande vårdenhetschef på avdelningen.

Varför just neurologi?

– Jag tycker att just neurologi är ett väldigt spännande och utvecklande område. Man får en bred kunskap som sjuksköterska och variation i det vardagliga arbetet. När det kommer in en ny patient så vet man inte alltid vad det är utan man får genom detektivarbete lägga olika pusselbitar för att förstå. Det blir aldrig enformigt och jag lär mig något nytt varje dag trots att jag jobbat här så länge.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Det är ju patienterna och kollegorna som gör att det är roligt att komma till jobbet varje dag. Vi är ett sammansvetsat gäng som har kul både på och utanför jobbet. Det finns väldigt mycket kompetens på kliniken så vi lär mycket av varandra och jag tycker verkligen vi försöker ta vara på alla och den kunskap som finns här. Det är ett öppet klimat där vi hjälps åt och man vågar ställa frågor.

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb