Mia Hollgren, undersköterska, Danderyds sjukhus

Tryggt och varierat på sjukhusets Bemanningscenter

– Danderyd är bäst, både stämningen och arbetsmiljön är jättebra. Jag blir alltid glatt bemött när jag kommer till olika avdelningar, säger Mia Hollgren, undersköterska på Danderyds sjukhus eget Bemanningscenter.

Mia (Maria) Hollgren har arbetat inom vården sedan hon var 17 år och på Danderyds sjukhus i snart sex år.

– Det är familjärt här och det finns en gemenskap, vilket gör att det känns som ett litet sjukhus även om det är stort. Här finns även utvecklingsmöjligheter, man kan specialisera sig och lära sig mer, säger Mia.

Förmånerna ger trygghet

Bemanningscenter är Danderyds sjukhus egen verksamhet som stöttar sjukhusets alla verksamheter. Anställda på BMC är anställda på DSAB och har samma förmåner som övriga DSAB-anställda.

– Det finns mycket som är bra med att vara medarbetare på Danderyds sjukhus. För mig ger förmånerna en trygghet. Bland annat finns tillgång till personalgymmet, man får friskvård och semester, om man är sjuk får man sjukersättning, pension läggs undan och man vet vad man har att gå till. Jag tycker också att sjukhuset har en bra personalpolitik, säger Mia.

Variation breddar kompetensen

Att jobba på Bemanningscenter ger möjlighet att testa att olika vårdområden och därigenom lära sig mycket.

– Jag är inskolad på hela huset, förutom kvinnokliniken. Det gör att jag springer på allt möjligt. Det ger en bred kompetens när man lär sig om arbetet på alla enheter. Jag känner till alla avdelningar och de känner igen mig, vilket underlättar arbetet.
Jag har jobbat mycket på Hjärtintensivavdelningen och där jobbar man i team. På Akuten försöker jag hålla fast i teamarbetet och ibland får man tränga sig in lite som undersköterska. Jag har också varit långtidsutlånad på någon mottagning där de behövt extra stöttning.
Det finns många som inte vill arbeta på en specifik avdelning, då rekommenderar jag dem att börja på BMC. Då har du hela sjukhuset att välja på – tänk all kunskap du får. Och sjuksköterskor kan även välja klinik, det är hur bra som helst.
I början tänkte jag: Vad har gett mig in på? Ska jag klara det här? Jag kan vara helt slut när jag kommer hem på kvällarna, men känner fortfarande att jag älskar mitt jobb, säger Mia Hollgren.

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb