Variation i arbetsuppgifter och patienter

– Det finns många bra saker med Danderyds sjukhus. Personligen så upplever jag att jag arbetar på en klinik som erbjuder bra kompetensutveckling.

Malin Onishi, leg. sjuksköterska och AKA på njurkliniken.

Under mina 14 år här har jag gått kurser och utbildningar och fått prova på nya arbetssätt. Först var jag sjuksköterska dagtid, sedan natt och efter det rotationstjänst på njur och infektion, vilket gjorde att jag fick vidareutbilda mig i infektionsmedicin. Nu jobbar jag som AKA (adjungerad klinisk adjunkt) på njur och infektion och dessutom som instruktör på simuleringsenheten.

Jag trivs med att göra olika saker och variationen gör att man inte tröttnar.

Trots sin storlek så känns Danderyds sjukhus som ett litet sjukhus. Det går fort att lära känna kollegor över gränserna, speciellt med mixad tjänst som jag har. När man känner många så uppstår en bra ”vi-känsla” då tänker man hur vi ska lösa utmaningar, inte dom, eller några andra. Alla människor är ju olika och vill ha ut olika av sitt arbetsliv. Om man är ute efter ”high tech” och lite mer nischat så ska man nog jobba på något annat sjukhus, men om man vill jobba med bredare patientgrupper så är Danderyd perfekt.

Team work och studenter

För att trivas här måste man gilla att arbeta i team och det är bra om man vågar ta lite plats. Våra studenter som är hos oss på sjukhuset ska vi vara rädda om och ta hand om på bästa sätt. Min uppfattning är att en del avdelningar kan ha svårt att ta emot studenter av olika skäl och här behöver vi fundera på hur vi kan underlätta och möjliggöra för studentverksamheten på bästa sätt.

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb