Johan Dahlström

Här är det inte bara cheferna som bestämmer

Johan Dahlström har arbetat som sjuksköterska sedan 2013. I sin nuvarande roll på Neurologkliniken jobbar han både kliniskt och som utvecklingsansvarig sjuksköterska på den nya avdelningen NAVE, som Johan tillsammans med andra kollegor är med och bygger upp.

Vilka möjligheter ser du för den som vill arbeta på Neurologkliniken med sikte på NAVE?

– När vi öppnar upp så kommer vi kunna erbjuda en ganska konkret utvecklingskurva, speciellt för dig som är nyexaminerad sjuksköterska. Det blir en snygg trappa där du hela tiden utvecklas i din egen takt.

Vilka utmaningar möter ni vid uppbyggnaden av den nya neurologiska akutvårdsenheten, NAVE?

– Det är alltid utmanande att lära sig nya arbetssätt och etablera en bra arbetsmiljö i nya lokaler. Den rådande bristen på sjuksköterskor är också något som vi jobbar aktivt med att lösa.

Vad driver dig i ditt arbete?

– Det är väldigt roligt att få vara med från början och göra avtryck. Jag har jobbat i liknande verksamheter tidigare och har en vision om hur det ska se ut. Det är spännande att, tillsammans med duktiga kollegor, få bygga upp en verksamhet som vi själva vill ha den. Danderyds sjukhus ska ha en eloge som ger oss som arbetar ”på golvet” möjlighet att vara så pass delaktiga. Vi får säga vad vi tycker och vara med och bestämma.

Slutligen, varför Neurologi och specifikt stroke?

– Jag får träffa så mycket olika människor. Alla har sina egna berättelser och i vissa fall kan mirakelbehandlingar göra att en patient går från förlamad till gående. Att kunna vara med på den resan och se vad vi kan göra i framtiden känns spännande. I jobbet med strokepatienter får jag lite av allt, från det akuta omhändertagandet och omfattande omvårdnadsåtgärderna till rehabiliteringsinsatser.

Läs fler intervjuer med neurologens medarbetare och chefer på sidan Nyfiken på neurologi.

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb