Generellt besöksförbud

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Danderyds sjukhus patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall.
Mer Info
Jonna Mjörnell, Bronsmedalj i yrkes-VM. Här med Irene Svenonius och vd Yvonne Haglund Åkerlind.

Så firade Jonna bronsplatsen

Undersköterskan Jonna Mjörnell vann bronsmedalj i Yrkes-VM inom vårdyrket, i Ryssland inför 200 000 besökare. Efter hemkomst besökte hon avdelning 73, strokeenheten, där arbetskollegor mötte henne med kramar, tårta och tal.

I Kazan, Ryssland, tävlade undersköterskan Jonna Mjörnell mot vårdpersonal från hela världen och konkurrensen var stenhård. Att hon skulle vinna hade hon inga förhoppningar om.

– Om man ska bli bäst på något så måste man brinna för det och jag brinner verkligen för mitt jobb. När jag kom dit ville jag visa vad jag går för, men att jag vann är helt makalöst, berättar Jonna Mjörnell.

På avdelning 73 stroke hade många följt Jonna på sociala medier och hållit tummarna för henne.

När hon hälsade på jobbet stod chefer, kollegor och Irene Svenonius och väntade på henne för att gratulera henne till VM-bronset.

– Jag vet att det har varit blod, svett och tårar att delta i Yrkes-VM, men vi som har sett dig arbeta här på avdelning 73 har aldrig tvivlat. Din empati, respekt och förmåga att se hela människan gör dig till en förebild inom vården. Jag tror de här egenskaperna är medfödda och finns inom dig. För oss kommer du alltid vara världens bästa Jonna, sa chefssjuksköterskan Helena Kumpulaninen, i ett tal till Jonna när hon blev firad för sin bronsmedalj.

Jonna satsar på vårdyrket och vidareutbildar sig till sjuksköterska. Hon kommer att fortsätta att jobba extra på strokeavdelningen som undersköterska under utbildningstiden.

– Jag har världens bästa kollegor, säger Jonna.

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb