Jenny Arhammar bild

Trivsam arbetsmiljö skapar delaktighet

Jenny Bång Arhammar, verksamhetschef anestesi- och intensivvård berättar om utvecklingsprogrammet "framtidens ledare"

– Jag blev antagen till programmet Framtidens ledare 2013 och efter det blev jag verksamhetschef i september 2015. Inom samma arbetsgrupp gick jag från läkare till verksamhetschef och det är inte alltid helt okomplicerat, men jag känner verkligen en stor omtanke från mina medarbetare, att det är en bra stämning och att jag är inkluderad.

Rätt förutsättningar i fokus

Jag är chef över chefer och mitt viktigaste fokus är att skapa rätt förutsättningar för dem, i deras chef och ledarskap, så att våra medarbetare i sin tur kan ge god vård till våra patienter och ett fint bemötande till de anhöriga. Medarbetare som trivs på arbetsplatsen gör ett bra arbete.

Viktigt med förståelse för verksamheten

Rent konkret så tror jag att ett medel för att skapa en trivsam arbetsmiljö är genom att involvera och ge möjlighet till delaktighet. För mig är kommunikation en nyckel i arbetet. Det är viktigt att få förståelse för vad som händer i vår verksamhet och varför, så att man kan förstå hur man som enskild medarbetare bidrar.

Många olika karriärvägar

Jag vill att mina medarbetare ska känna att jag är en närvarande chef som finns i deras vardag. Jag valde att anta utmaningen att bli verksamhetschef och det är en utvecklingsväg av många inom sjukvården. Att bli en riktigt duktig och erfaren kliniker, handledare, föreläsare eller forskare är andra vägar att gå. Det är bland annat alla dessa olika karriärvägar som gör vårdyrket så spännande!

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb