Generellt besöksförbud

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Danderyds sjukhus patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall.
Mer Info

Dagoperation (kirurgi)

Vi tar emot dig som ska genomgå en dagkirurgisk operation inom kirurgi.

Om avdelningen

Vi tar emot dig som ska genomgå en dagkirurgisk operation. Du kommer till sjukhuset, opereras och kan sedan gå hem samma dag. För att komma till oss behöver du en remiss från husläkare eller specialistläkare. Vi har ett högt kvalitetstänkande som ger patienten en trygg och säker vård.

Telefontider

Frågor gällande din operation, kontakta operationsplaneringen: Mån-fre kl. 9-11

Övriga frågor kirurgi: Mån-tors kl. 07.00-14.30, fre 07.00-11.30 Stängt röda dagar

Fyll i hälsodeklaration

För att få en så god bild som möjligt av din hälsa ber vi dig att fylla i en hälsodeklaration.Med hjälp av hälsodeklaration kan vi på dagoperation ta hand om dig på bästa tänkbara sätt.Vi vill om möjligt ha din hälsodeklaration insänd en vecka före din operation. En elektronisk hälsodeklarations länk kommer att skickas hem till dig per post i kallelsen.

Ta del av hela kallelsen

Det är av största vikt att du noga läser igenom din kallelse med förberedelser samt följer dessa. För ev. frågor kontakta operationsplaneringen. Du kommer att få din inställelsetid dagen före din inplanerade operationsdag. Operationsbokningen kontaktar dig per telefon. Om du opereras på en måndag eller dag efter helgdag kommer du att bli kontaktad närmast föregående vardag.

Mobiltelefon, datorer, böcker och tidningar

På dagoperation är det tillåtet att använda mobiltelefon och dator. I övrigt rekommenderar vi att du tar med böcker och tidningar då det kan bli lite väntan.

Förhinder eller andra orsaker som påverkar planeringen av din operation
Kontakta operationsplaneringen om du blir sjuk eller har har någon typ av hudirritation innan operationen då det kan påverka planeringen av din operation.

Informationsfilm

Se gärna informationsfilmerna för dig som ska genomgå en operation på Danderyds sjukhus.

Frågor

Ta gärna med en lista med frågor som du vill ha svar på.

På operationsdagen

Du anmäler dig i kassan på Dagoperation. Målpunkt S plan 12, se karta. Vi hanterar inte kontanter.

Före operation

Du byter om till operationskläder och behåller underkläder på. Du tilldelas ett skåp (värdesaker lämnas hemma). Innan din operation får du träffa opererande läkare.

Vi hjälper dig med smärtlindring efter behov. Vi serverar smörgås och något att dricka. Inför hemgång: planera gärna för att någon kan hämta dig, alternativt erbjuder vi färdtjänst.