Generellt besöksförbud

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Danderyds sjukhus patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall.
Mer Info

Försäkringsmedicinsk utredningsenhet

Vi tar emot dig som ska genomgå en försäkringsmedicinsk utredning beställd av Försäkringskassan.

Om mottagningen

Vi tar emot dig som ska genomgå en försäkringsmedicinsk utredning beställd av Försäkringskassan. Våra utredningar omfattar teambaserade medicinska utredningar (TMU), aktivitetsförmågeutredningar (AFU) och särskilda läkarutlåtanden (SLU). För att komma till oss behövs en beställning från Försäkringskassan. 

Vi som arbetar här

Vi som arbetar här är läkare, psykologer, arbetsterapeuter och sjukgymnaster.

Kontakt per telefon

Lämna meddelande på vår telefonsvarare som lyssnas av vardagar mellan klockan 7.30–15.30. Se telefonnummer under "Kontakta oss".

Vad patienterna tycker om oss

Det är viktigt för oss att få reda på vad patienterna tycker om sina kontakter med oss på Försäkringsmedicinska utredningsenheten. Därför kommer du att få fylla i en enkät efter ditt sista besök hos oss.

När vi fått beställningen från Försäkringskassan skickar vi en kallelse med tider för dina besök. Vi bifogar några frågeformulär som vi vill att du fyller i och tar med dig hit.  

Att ta med:

  • ifyllda frågeformulär
  • legitimation
  • aktuell läkemedelslista
  • läsglasögon
  • bekväma skor

Teambaserad medicinsk utredning (TMU)

Du som kommer till oss för att göra en teambaserad medicinsk utredning (TMU) kommer att träffa läkare, psykolog, arbetsterapeut och sjukgymnast vid olika tillfällen. 

Aktivitetsförmågeutredning (AFU) 

Du som kommer till oss för att genomgå en aktivitetsförmågeutredning (AFU) kommer att träffa läkare. Du får ibland även träffa psykolog, arbetsterapeut och/eller sjukgymnast vid olika tillfällen. 

Särskilt läkarutlåtande (SLU)

Du som kommer till oss för att få ett särskilt läkarutlåtande (SLU) träffar läkare vid två tillfällen.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor.