Generellt besöksförbud

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Danderyds sjukhus patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall.
Mer Info

Röntgenavdelning

Vi på röntgenavdelningen utför olika avancerade undersökningar, med hjälp av röntgen, ultraljud och magnetkamera.

Har du eller har haft hosta, feber och/eller luftvägssymtom senaste 48 h. Vänligen kontakta oss via 1177 alternativt ring oss under våra telefontider för att eventuellt omboka din undersökningstid.

 

Vi finns numer i nya lokaler

Gå in genom sjukhusets huvudentré, gå till vänster om Informationsdisken ta hissen eller trappan till vänster om Pressbyrån till plan 3A.

Gå till målpunkt G, in genom dörren på vänster sida och sedan till Röntgens reception och anmäl dig där.

Om avdelningen

Röntgenavdelningen genomför en mängd undersökningar för olika delar av kroppen genom konventionell röntgen, datortomografi (DT/CT), magnetresonanstomografi (MR/MRT) samt ultraljud.

Vi som arbetar här är röntgenläkare och röntgensjuksköterskor, undersköterskor och administrativ personal.

Du kommer antingen hit från akutmottagingen eller för att genomgå en planerad röntgenundersökning. För att komma till vår verksamhet måste du ha remiss från din läkare.

Tidsbeställning och ombokning
Observera att det är den mottagning som skrivit remissen som fyller på sjukresekort, vi kan ej göra detta på röntgenavdelningen.

Fakturafrågor:  08-123 550 83
Telefontid: tis–tors 13.00-15:30

Ultraljud: 08-123 565 77
Telefontid: mån–tors 13.00–15.30. Telefonsvarare finns.

Datortomografi (DT): 08-123 596 33 
Telefontid: mån, tis, tors, fre: 09.00-11.00, onsdagar stängt 

Magnetkamera (MR): 08-123 596 33
Telefontid: mån, tis, tors, fre: 09.00-11:00, onsdagar stängt

Angiografi: 08-123 568 77
Telefontid: mån–tors 08.00–16.00

Röntgen (skelett, lungor, mag & tarm, njurar och urinvägar): 08-123 550 77
TeleQ Telefontid: mån–tors 08:00–15:00, fre 08:00–11:00

Betalning
Avgifen för alla undersökningar är 200 kr. Betalning sker med betalkort alternativt faktura. Lör-sön och kvällar endast betalning via faktura. Frikort gäller.

När vi fått din remiss skickar vi en kallelse med tid för ditt besök. Av kallelsen framgår om du behöver förbereda dig på något sätt inför ditt besök hos oss. Vi vill att du tar av smycken redan hemma och undviker att använda parfymerade produkter innan ditt besök hos oss.

Sjukresa
Om du är berättigad till sjukresa ska du kontakta den mottagning eller avdelning som skickat remissen till oss så beviljar de tillstånd för resa till och från oss.

Tolk
Om du inte talar eller förstår svenska språket har du rätt till en språktolk. Vi bokar automatiskt tolk till bokad undersökning om det framgår av din remiss att behovet finns.

Forskning och samtycke
På Danderyds sjukhus pågår forskningsprojekt kopplade till röntgen. Om du inte vill att dina uppgifter inkluderas i någon av studierna, vänligen kontakta vår forskningssektion: forskning.ortopedkliniken.ds@sll.se. Om du har valt att  spärra din journal kommer vi via Nationell Patientöversikt identifiera detta och inte ta med dina uppgifter i forskningsprojekten.

Du registrerar dig och betalar i receptionen på röntgenavdelningen för alla undersökningar. 

Undersökningstiden varierar mycket beroende på vilken undersökning du ska genomgå, se mer information om detta i kallelsen.

Danderyds sjukhus är ett akutsjukhus och till röntgen kommer löpande patienter från aktumottagningen för att bli röntgade. Är belastningen hög på akuten påverkas även vi på röntgen. Svårt akut sjuka patiener har alltid företräde. Detta kan i vissa fall innebära att väntetiden blir längre.

Resultatet från din undersökning skickas till den läkare som skrev remissen och som också ger dig besked om om undersökningsresultatet. Det brukar vanligtvis ta fem till sju dagar innan vårt svar kommer till den behandlande läkaren. 

Har du frågor, kontakta din läkare som skickat dig till oss.

Vill du ha en kopia på dina röntgenbilder då kan du beställa dessa från oss. Gå vidare till sidan om beställning av journalkopia här