Tonusmottagning Danderyd
Tonusmottagningen erbjuder tonusreducerande insatser till vuxna patienter med medelsvår till svår medfödd eller förvärvad hjärnskada som inte är progressiv med spasticitet eller annan stegrad muskeltonus.
1177:s e-tjänster
Vill du kontakta oss, går det bra att använda e-tjänsterna i 1177. Vi har som regel att inte diskutera patientärenden via e-post, då vi inte kan garantera skyddet av personuppgifter. Har du synpunkter på vården eller vill beställa en journalkopia? Använd e-tjänsterna!
Om mottagningen
De flesta av våra patienter kommer hit från andra delar av Rehabiliteringsmedicin, till exempel hjärnskade- och vuxenhabiliteringen. De vanligaste diagnoserna är stroke och Cerebral Pares.
Vi som arbetar här är läkare, fysioterapeut/sjukgymnast, sjuksköterska, undersköterska och medicinsk sekreterare specialiserade inom Rehabiliteringsmedicin. Vi arbetar i team och har ett nära samarbete med ortopedingenjör.
Tonusmottagningen har ett väl inarbetat kontaktnät med länets habiliteringscentrum, ortopedmottagningar, anestesin, neuromottagningen, handkirurgen, neurogymnaster och neuroteam.
Remiss
För att komma till oss behöver du remiss, antingen från din husläkare, specialistläkare, behandlande fysioterapeut/sjukgymnast eller arbetsterapeut.
Bekräftelse på mottagen remiss skickas till inremitterande läkare.
Till oss kommer du bara på bokade besök.
Kriterier för remiss
Tonusmottagning
Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm
Danderyds Sjukhus AB
182 88 Stockholm
Behöver du hjälp med att boka sjukresor kontakta mottagningen i god tid före besöket.
Behöver du tolk kontakta mottagningen i god tid före ditt besök så vi kan boka.
Undvik hårt åtsittande kläder för att underlätta undersökning, bedömning och eventuell behandling. Tänk på att inte använda parfym eller starka dofter på sjukhuset.
Om du behöver lämna återbud är det viktigt att kontakta mottagningen senast 24 timmar innan det planerade besöket för att undvika debitering. Detta gäller även om du har frikort eller är avgiftsbefriad.
Ta med legitimation och högkostnadskort.
Ta med ortopedtekniska hjälpmedel (ortoser med mera) om du använder sådana. Förflyttar du dig med lift, ta gärna med din egen lyftsele.
Ta med skriftlig information som är av värde för bedömning och behandling, till exempel behandlingsdagbok, träningsdagbok, information från närstående/personal.
Anmäl dig i kassan på Entrevägen 6, plan 2 (entréplan).
Mottagningen ligger snett mittemot kassan.
Under besöket kommer du att träffa läkare och fysioterapeut/sjukgymnast. Sjuksköterska och/eller ortopedingenjör medverkar vid besöket vid behov. Tillsammans gör teamet en bedömning och tar ställning till eventuell behandling.
För att optimera våra bedömningar och utvärderingar använder vi ibland fotografering/filmning som utvärderingsinstrument. För detta behöver ditt skriftliga samtycke som lämnas vid besöket.
Danderyds sjukhus är ett universitetssjukhus och du kan bli tillfrågad om studenter från olika professioner kan delta vid ditt besök.
Uppföljning av eventuell behandling sker antingen på mottagningen eller via distanskontakt, och du kommer att få en kallelse för detta.
Om du har frågor efter besöket är du välkommen att kontakta mottagningen.