Generellt besöksförbud

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Danderyds sjukhus patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall.
Mer Info

Tonusmottagning Huddinge

Vi tar emot dig som behöver vård och behandling för att mildra konsekvenser av spasticitet eller annan stegrad muskeltonus.

Om mottagningen

De flesta av våra patienter kommer hit från andra delar av Rehabiliteringsmedicin, till exempel hjärnskade- och vuxenhabiliteringen. De vanligaste diagnoserna är stroke och Cerebral Pares.

Vi som arbetar här är läkare, fysioterapeut/sjukgymnast, sjuksköterska och sekreterare specialiserade inom Rehabiliteringsmedicin. Vi arbetar i team och har ett nära samarbete med ortopedingenjör.

Tonusmottagningen har ett väl inarbetat kontaktnät med länets habiliteringscentra, neurogymnaster och stroketeam.

Det är viktigt för oss att veta om du tränar. Vi vill då gärna ha kontakt med din sjukgymnast eller arbetsterapeut för att lättare kunna lägga upp en plan. Vi vill också se de gånghjälpmedel och ortopedtekniska hjälpmedel som du använder.

Ta också med dig en lista över läkemedel som du använder.

Vid ditt besök hos oss träffar du ofta flera ur teamet samtidigt. Under ditt besök undersöker vi hur dina muskler fungerar och samspelar och hur det påverkar dig.

Om du behöver hjälp att förmedla hur spasticiteten påverkar dig är det bra om en närstående, kontaktperson eller assistent som känner dig väl kan följa med på besöket. 

För dig med rörelsehinder så har vi lift och liftskynke i våra rum, ta gärna med egen liftsele.

I samband med ditt besök kommer vi överens om hur den fortsatta vården ska se ut och planerar tid för eventuellt återbesök.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor.