Generellt besöksförbud

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Danderyds sjukhus patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall.
Mer Info

Vårdavdelning 16 obstetrik

På vårdavdelning 16 tar vi hand om dig med komplikation under graviditeten eller som gått igenom en komplicerad förlossning där du och/eller ditt barn behöver extra omvårdnad och tillsyn.

Om vårdavdelning

Vi på vårdavdelning 16 tar emot dig med komplicerad graviditet och förlossning. 

Vi som arbetar här är läkare, barnmorskor, undersköterskor och sjukgymnaster samt uroterapeut. Du kommer antingen hit från förlossningen eller från specialmödravården.

Vi erbjuder fri Wi-Fi - inloggningsuppgifter får ni på avdelningen.

Besök

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Danderyds sjukhus patienter och medarbetare råder ett generellt besöksförbud.

Avgift  

Medboende 400 kr per dygn inkl frukost och kvällsfika. Lunch och middag ingår ej för anhöriga. Vi kan ta emot Swish-betalning.

Elektronisk kontakt - Använd 1177 Vårdguidens e-tjänster

Vi har som regel att inte diskutera patientärenden via e-post, då vi inte kan garantera skyddet av personuppgifter. Vill du kontakta din vårdgivare elektroniskt ber vi dig använda 1177 Vårdguidens e-tjänster.

I vanliga fall stannar du och din familj här i ca i två dygn. Under vårdtiden kommer ni att träffa barnmorskor, undersköterskor och barnläkare. Vanligtvis gör vi en rutinundersökning av barnet under det andra dygnet.

Tillsammans med dig och din familj lägger vi upp en vårdplan där vi också bestämmer ett preliminärt hemgångsdatum. Vill ni ha ett enskilt samtal med läkare inför hemgången, meddelar ni det bara till oss.

Ta med er kläder till er själva och barnet. Det är också bra att ta med morgonrock, tofflor och toalettsaker. 

Om ni inte vill äta på någon av sjukhusets restauranger finns det möjlighet att förvara och värma medhavd mat i mikrovågsugn. 

Det är tillåtet att använda mobiltelefon på avdelningen.

Vid hemfärd i bil är det viktigt att ni har en bilbarnstol till ert barn!

Du vet väl att det är möjligt att komma hem tidigt efter en normal förlossning om mor och barn mår bra? Läs mer om det vi kallar hemgång i rätt tid.

Vi erbjuder alla familjer ett återbesök inom en vecka. Då träffar familjen en barnmorska och resonerar kring barnets hälsa.

Tidigast efter 48 timmar kan ett PKU-test utföras. Provet tas om möjligt under vårdtiden, annars vid ett återbesök.

Alla barn erbjuds också ett hörseltest. Testet kan tidigast utföras tredje levnadsdagen. Har ni hunnit åka hem då utförs testet istället vid ett återbesök.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor.