Ortopedmottagning

Vi tar emot dig som har en skada i skelett, muskler eller leder.

Om mottagningen

Du kommer antingen hit från akutmottagningen eller från en av sjukhusets vårdavdelningar, eller för att genomgå en planerad operation eller behandling. För att komma till vår planerade verksamhet måste du ha remiss.

Vi som arbetar här är läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, gipstekniker, fysioterapeuter och arbetsterapeuter.

Välkommen till oss

Anmäl dig i receptionen när du kommer till mottagningen. På grund av oförutsedda händelser kan det tyvärr uppstå väntetid ibland men vi försöker då att informera om förseningar så snart som möjligt.

Telefontider

Telefonrådgivning:

Mån- tors 08.00-14.00, fre 08.00-11.30

För att du skall slippa telefonkö ringer vi tillbaka till dig på det klockslag vi anger i meddelandet. Glöm inte att ange vilket nummer vi når dig på. Vi försöker nå dig två gånger på avsatt tid.
Om du inte kommer fram på till vår telefonrådgivning går det bra att kontakta oss via våra e-tjänster - se ovan

Gipsmottagning (rådgivning och bokning av tider)

Mån-tors kl. 08.00-16.00, fre kl. 07.30-13.00

Fysioterapeut (rådgivning och tidsbokning)

Mån-fre kl. 08.00 – 09.00

Rehabkoordinator

På Ortopedkliniken finns en rehabkoordinator. Har du frågor kring eller problem med sin sjukskrivning kan du via Ortopedmottagningen få vägledning och hjälp av rehabkoordinatorn.
Rehabkoordinatorn samarbetar vid behov med läkarna på Ortopedkliniken i enskilda sjukskrivningsfall och kan även vid behov ta kontakt med patientens handläggare på Försäkringskassan samt med arbetsgivare. Dessa kontakter sker alltid med patientens samtycke.
Har du frågor kring din sjukskrivning kan du komma i kontakt med rehabkoordinatorn genom Ortopedmottagningens telefonrådgivning, tel. 08-123 569 12.

Avgifter

Här hittar du patientavgifter

Om du ska till vår planerade verksamhet skickar vi en kallelse med tid för ditt besök. Av kallelsen framgår om du behöver ta några prover eller på annat sätt förbereda dig inför ditt besök hos oss. Om du har möjlighet, ta med aktuell läkemedelslista.