Smärtspecialiserad fysioterapeut till Danderyds sjukhus

Vår nuvarande fysioterapeut går i pension och därför finns nu denna unika chans att söka ett eftertraktat uppdrag!
Är du fysioterapeut med intresse av patienter med smärta, då är det dig vi söker till vår smärtmottagning!

Vårt anställningserbjudande

Smärtmottagningen vid Danderyds sjukhus är en öppenvårdsmottagning och en del av verksamhetsområde anestesi- och intensivvård. På Smärtmottagningen arbetar idag två smärtläkare, en neurolog, två sjuksköterskor, en specialistutbildad fysioterapeut samt medicinsk sekreterare, administratör och sektionschef.

Inom öppenvården bedöms och behandlas patienter med långvarig svårbehandlad smärta. Vi arbetar multiprofessionellt och ibland i individuellt anpassade team. Inom sjukhusets slutenvård har Smärtmottagningen en konsultroll gällande all typ av smärtproblematik.

Du erbjuds stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter i ett kompetent arbetslag där du kan vara med och driva och påverka verksamheten. Arbetstiderna är dagtid, vardagar.

Arbetsbeskrivning

Fysioterapeutens arbetsuppgifter består i huvudsak av bedömningar och behandlingar av patienter i vuxen ålder med långvarig smärta, t ex patienter med neuropatisk smärta eller långvarig smärta i samband med kronisk sjukdom eller efter skada.

Arbetet kan ske både i öppenvård och i slutenvård, både individuellt och i team med bland annat psykolog, sjuksköterska och läkare.

Patientbesöken är fysiska patientbesök, videobesök och uppföljningar via telefon, 1177 och Alltid Öppet.

Remissinflödet är konstant och därav dagliga remissbedömningar. Vi har gemensamma morgonmöten, behandlingskonferenser, remissgenomgångar och APT.

Till uppgifterna hör även viss undervisning och utvecklingsarbete inom området.

Handledning och undervisning av studenter ingår i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Krav är att du är leg fysioterapeut/sjukgymnast med svensk legitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Krav är mångårig klinisk erfarenhet inom området specialiserad smärtvård.

Vi söker dig som har lång klinisk erfarenhet och har arbetat som fysioterapeut inom området specialiserad smärtvård gärna inom både öppenvård och slutenvård.

Det är meriterande om du har magister- eller masterexamen och är specialist inom smärta eller har en pågående specialistutbildning inom smärta.

Du har god förmåga att analysera och bedöma patienter med smärta. Vi önskar att du har ett intresse att arbeta med träning, TENS samt ett plus om du har erfarenhet av CRPS-behandling. Vidareutbildning inom smärta, manuell terapi, motorisk föreställningsträning, och motiverande samtal kan också vara värdefullt.

Ett krav är god förmåga att arbeta självständigt samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är bra om du har erfarenhet av TakeCare, som är vårt verktyg för dokumentation. Intresse för utbildning är meriterande.

Då vi är en mindre enhet med många samarbetspartners är förmågan till gott samarbete viktigt varför vi lägger stor vikt vid dig som person. Kvalitetsmedvetenhet, resultatorientering och effektivitet är viktiga egenskaper. Du kommer tillsammans med oss fortsätta utveckla vår verksamhet.

Även forskningserfarenhet är meriterande liksom handledarutbildning.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som gillar att arbeta i en kreativ miljö där din insats är viktig för patienten. Du behöver vara trygg med att göra självständiga bedömningar och behandlingar.

Vi lägger stor vikt vid egenskaper som god samarbetsförmåga, flexibilitet och förmåga att arbeta periodvis i högt tempo. Du har förmåga att ta egna initiativ och prioritera. Du vill medverka till en arbetsplats där vi inkluderar, inspirerar och uppskattar varandra samt utvecklar verksamheten tillsammans. Du är intresserad av att lära dig nya saker och att dela med dig av kunskap och erfarenhet till andra. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt

Som anställd på Danderyds sjukhus får du ersättning för sjukvård, ett friskvårdsbidrag på 5000 kr per år och tillgång till det välutrustade personalgymmet Lyftet för endast 540 kr per år. Vi har förmånliga ersättningar för dig som är föräldraledig. Utöver det finns pension, semester, företagshälsovård, försäkringar och löneväxling.

Det är goda kommunikationer med buss och tunnelbana nästan ända fram till huvudentrén. Det finns även bra cykelvägar till sjukhuset och det finns gott om cykelställ. Stor personalparkering för bil finns till förmånligt pris.

Allt om dina förmåner

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Om verksamheten
Organisatoriskt tillhör du den Paramedicinska Sektionen som består av ca 80 medarbetare fördelade på fem olika enheter som omfattar arbetsterapi-, fysioterapi-, nutritions- och kuratorsverksamhet. Här arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter, dietister och kuratorer inom de flesta av sjukhusets verksamhetsområden, med både sluten-och öppenvård. Enheten har en bred kompetens inom respektive yrkesgrupp och kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap och erfarenhet.


Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB ett av Sveriges största akutsjukhus med natur, vatten och t-bana runt knuten. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år. Här möts akutsjukvårdens puls med högkvalitativ vård och det nära omhändertagandet. Vi hjälper varandra och ger dig möjligheten att växa och utvecklas från student till erfaren medarbetare. Du som värnar patienten och du som vill driva patientnära forskning kommer trivas här. Danderyds sjukhus har en egen institution vid Karolinska Institutet vilket innebär ett omfattande uppdrag inom klinisk forskning och grundutbildning. Detta uppdrag är starkt integrerat med den kliniska verksamheten och sjukhusets utveckling.
Vi vill vara en arbetsplats att längta till.

Här kan du läsa mer om Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Ortopedi

Dietiststjänst med huvudområde neurologi och hjärta, Danderyds sjukhus AB

Neurologkliniken

Utredningslogoped till Jakobsbergsmottagningen

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Fysioterapeut till Försäkringsmedicinsk utredningsenhet, Danderyds sjukhus

Neurologkliniken

Dyskalkylilogoped på Danderyds Sjukhus